Vergoeding preventief onderzoek hart en bloedvaten

Wat krijg je vergoed voor preventief onderzoek van hart en bloedvaten? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Wij vergoeden preventief onderzoek van hart en bloedvaten uit onze aanvullende verzekeringen. Het preventief onderzoek is gericht op (risicofactoren voor) aandoeningen waarvoor een effectieve en doelmatige behandeling mogelijk is. Het onderzoek moet worden uitgevoerd door je huisarts of een bevoegde medewerker van je huisartsenpraktijk.

Je krijgt geen vergoeding voor zelftesten, keuringen, werkplekonderzoeken, programmatische preventie, onderzoeken waar een vergunning voor nodig is op grond van de Wet op het bevolkingsonderzoek, onderzoeken die in strijd met de wet zijn en beeldvormende diagnostiek (Total Body Scan). Voor sportmedische onderzoeken kan je gebruikmaken van de vergoedingen voor sportmedisch advies.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2023 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Word je of je bloed onderzocht in een laboratorium? Dan betaal je de kosten hiervoor wel eerst uit je eigen risico.

Waar kan je terecht?

Je kunt voor een preventief onderzoek terecht bij je huisarts. Op zoek naar een huisarts met een contract? Vind een huisarts bij je in de buurt.

Nog vragen? We zijn er voor je

Op vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) en maandag 10 april (Tweede Paasdag) zijn wij gesloten.

Naar boven