Vergoeding oefentherapie bij artrose in knie of heup

Je krijgt oefentherapie bij knie- of heupartrose vergoed uit je basisverzekering. Ook is een vergoeding uit de aanvullende verzekering mogelijk.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Tot 12 behandelingen

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Ja, je betaalt Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2021 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja, bijvoorbeeld van je huisarts of medisch specialist

Wat krijg je vergoed?

Eerste 12 behandelingen: basisverzekering

Je krijgt tot 12 behandelingen oefentherapie bij knie- of heupartrose vergoed uit de basisverzekering. Je overlegt samen met je therapeut hoeveel behandelingen nodig zijn. Is er een operatie aan je knie of heup gepland? Dan krijg je alleen een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Vanaf de 13e behandeling: aanvullende verzekering

Meer behandelingen nodig? Uit de meeste aanvullende verzekeringen krijg je een extra vergoeding voor fysio- en oefentherapie. Die vergoeding kan je ook gebruiken voor oefentherapie bij artrose.

Je vergoeding uit de aanvullende verzekering:

  • Tot 18 jaar: Geen vergoeding

    Vanaf 18 jaar: € 250 per jaar
  • Tot 18 jaar: € 250 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling

    Vanaf 18 jaar: € 250 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling én 3 behandelingen extra met een indicatie die staat op de lijst die is vastgesteld door de overheid
  • Tot 18 jaar: € 550 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling

    Vanaf 18 jaar: € 550 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling én 3 behandelingen extra met een indicatie die staat op de lijst die is vastgesteld door de overheid

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een therapeut met een contract voor de behandeling artrose in de knie of heup.

Vind een therapeut voor knieartrose bij je in de buurt

Vind een therapeut voor heupartrose bij je in de buurt

Ga je naar een therapeut zonder contract? Dan betaal je misschien een deel zelf. Ook moet je vooraf toestemming aanvragen.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven