Koffer aan het inpakken

Zorgverzekering in het buitenland

Of je nu op vakantie gaat of in het buitenland gaat wonen, werken of studeren. Je wilt goed verzekerd zijn. Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland.

Kies je zorgverzekering

PZP zorgverzekering en buitenland

Vergoeding spoedhulp in het buitenland

Basisverzekering, tot 1 keer het Nederlandse tarief

Onverwacht spoedzorg nodig in het buitenland? De basisverzekering vergoedt dit. Maar wel tot maximaal het Nederlandse tarief. In veel landen is dat voldoende, maar niet overal.

Ga je naar bijvoorbeeld de VS, Canada, Zwitserland, Japan of Zuid-Amerika? Houd er dan rekening mee dat de zorg daar duurder is. De vergoeding van de basisverzekering is dan misschien niet voldoende. En misschien moet je een deel zelf betalen. Gelukkig kan je zich ook daarvoor verzekeren, met een aanvullende verzekering.

Tip: Weten waar je veilig naartoe kunt? Bekijk vóór vertrek het reisadvies. Is er voor vertrek een negatief reisadvies (oranje of rood) vanwege het coronavirus? Dan krijg je géén vergoeding uit je aanvullende verzekering voor zorgkosten door het coronavirus.

Bekijk waar u op vakantie kunt

Eigen risico: Houd er verder rekening mee dat je voor spoedeisende zorg in het buitenland eigen risico betaalt.

Aanvullende verzekeringen, tot 2 keer het Nederlandse tarief

Al onze aanvullende verzekeringen bieden ruimere vergoedingen voor spoedhulp in het buitenland. Tot wel 2 keer het Nederlandse tarief. Plus De kosten van het vervoeren van een medisch noodzakelijke zieke verzekerde naar een (ander) ziekenhuis.
, organisatiekosten door de alarmcentrale en tandheelkundige hulp (tot € 275, niet bij negatief reisadvies vóór vertrek). Je hebt al een aanvullende verzekering voor € 10,40 per maand.

Meer over vergoeding spoedhulp in het buitenland

Reisverzekering met geneeskundige zorg

Ook een reisverzekering met module voor geneeskundige zorg biedt een goede dekking voor zorg op vakantie.

Bekijk onze tips voor een zorgeloze vakantie. Goed voorbereid op reis.

foto telefoon met het helpline nummer

Goed om te weten

Spoedhulp in het buitenland? Bel meteen de PZP Helpline +31 13 594 94 00. Onze verpleegkundigen staan 24/7 voor je klaar met advies en hulp. Gewoon in je eigen taal.

Meer over PZP Helpline

Geplande zorg in het buitenland

Je kunt voor de behandeling van een aandoening of klacht naar het buitenland gaan. We noemen dit geplande zorg in het buitenland. Het gaat dan om zorg die niet spoedeisend is.

Voor deze geplande zorg kan je een vergoeding krijgen. Kijk wat de voorwaarden zijn en lees hoe zit het met de vergoeding.
Meer over vergoeding geplande zorg in het buitenland

Studeren of stage in het buitenland en zorgverzekering

Bij een studie in het buitenland kan je meestal gewoon in Nederland verzekerd blijven. Zorg dat je ingeschreven blijft bij een Nederlandse gemeente.

Krijg je salaris of een stagevergoeding uit het buitenland? Dan moet je misschien je Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Neem contact op met de Sociale Verzekeringsbank voor meer informatie.

Uitgezonden naar het buitenland en mijn zorgverzekering

Brexit en de zorgverzekering

Als je woont, werkt of studeert in het Verenigd Koninkrijk, verandert er tot en met 31 december 2020 niets aan je verzekering. Ga je op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk (VK)? Dan kan je tot en met 31 december 2020 je Europese Zorgpas (EHIC) gebruiken. Vanaf 31 december gelden de afspraken van het nieuwe akkoord tussen de EU en het VK. De precieze invulling van dit akkoord is op dit moment nog niet bekend. Zodra wij meer weten, lees je dit op deze site.

Meer over Brexit en je zorgverzekering

Veelgestelde vragen

Naar boven