Je PZP zorgverzekering in het buitenland

Een heerlijke vakantie of belangrijke zakenreis in het vooruitzicht? Zorg dat je ook je zorgverzekering in het buitenland goed regelt. Zo weet je precies welke vergoedingen je krijgt. En waar je allemaal op moet letten als je naar het buitenland gaat.

Dit krijg je vergoed voor zorg in het buitenland

Ga je voor een behandeling naar het buitenland, of ben je op vakantie en heb je onverwachts zorg nodig? Bekijk wat je vergoed krijgt met je Nederlandse zorgverzekering:

Tip: sla het PZP Helpline nummer alvast op

Acute zorg nodig in het buitenland? Bel de PZP Helpline: +31 13 594 94 00. Je kunt ons 24/7 bellen voor advies en hulp. Gewoon in het Nederlands.

Meer over PZP Helpline
Vrouw kijkt naar haar telefoon

Veelgestelde vragen over de zorgverzekering in het buitenland

Het is goed om vóór vertrek te kijken hoe het met je zorgverzekering zit.

De Accountteam PZP is vanuit het buitenland bereikbaar op +31 13 594 90 90.

Heb je medische spoedeisende zorg tijdens je tijdelijke verblijf in het buitenland nodig? Bel je dan met de PZP Helpline op +31 13 594 94 00. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Heb je een huisarts in Nederland, maar ga je naar een huisarts in het buitenland? Dan krijg je per consult in 2024 maximaal € 9,59 vergoed. Ben je niet bij een huisarts in Nederland ingeschreven? Dan krijg je het passantentarief vergoed. In 2024 is dit maximaal € 28,19 voor een consult tot 20 minuten en maximaal € 56,39 voor een langer consult.

Ja, maar alleen als je een voorschrift van een huisarts of specialist hebt. Je Nederlandse huisarts mag dit voorschrift naar je vakantieadres mailen. Informeer in dat geval wel bij de apotheek of deze de e-mail van je Nederlandse huisarts accepteert. Daarnaast heb je een gespecificeerde en leesbare rekening van het medicijn nodig. Daarop staat onder andere de naam en het adres van de apotheek, je naam, de datum en soort medicijn.

Declareren: Als uit de rekening blijkt dat je het geneesmiddel op voorschrift van een arts hebt gehaald, dan kan je deze gewoon declareren. Staat dit niet duidelijk op de rekening? Stuur dan ook het voorschrift van de huisarts of specialist mee de declaratie.

Woon je in het buitenland en werk je in Nederland? En ben je bij ons verzekerd? Dan ontvang je automatisch een formulier S1 (106).

In andere gevallen vraag je het formulier S1 (106) zelf aan bij de zorgverzekeraar in het land waar je werkt. Meld je met dit formulier aan bij een ziektekostenverzekering in het land waar je woont. Zo kan je daar gebruikmaken van zorg.

Ga je naar een land buiten de EU/EER, Zwitserland of de verdragslanden? Dan kan je vóór vertrek een verzekeringsverklaring bij ons aanvragen om aan te tonen dat je verzekerd bent voor ziektekosten. Let op dat een verzekeringsverklaring niet hetzelfde is als een medische verklaring. Een medische verklaring geldt over het algemeen niet als verzekeringsbewijs, tenzij het betreffende land dit accepteert. Neem contact op met ons accountteam voor het aanvragen van een verzekeringsverklaring. Ben je al in het buitenland en heb je medische zorg nodig? Neem dan contact op met de PZP Helpline: +31 13 594 94 00.