Koffer aan het inpakken

Goed voorbereid naar het buitenland

Ga je lekker op vakantie? Of een langere tijd werken, studeren of stage lopen in het buitenland? Het is belangrijk dat je goed verzekerd bent. Ontdek wat je moet regelen om de beste zorg te krijgen, waar je ook bent.

PZP zorgverzekering in het buitenland

Studeren of stage in het buitenland

Bij een studie in het buitenland kan je meestal gewoon in Nederland verzekerd blijven. Zorg dat je ingeschreven blijft bij een Nederlandse gemeente. Krijg je salaris of een stagevergoeding uit het buitenland? Dan moet je misschien je Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Neem contact op met de Sociale Verzekeringsbank voor meer informatie.

Uitgezonden naar het buitenland en mijn zorgverzekering

Op vakantie? Dit regel je voor je zorgverzekering

Van een stedentrip naar Praag tot backpacken in Azië. Ga goed voorbereid op reis, waar je ook naartoe gaat.

Gezin druk bezig met koffer inpakken

Op vakantie naar het buitenland

Toe aan een rustgevende vakantie? Een goede voorbereiding is het halve werk! Bekijk welke zaken je moet regelen voor je op reis gaat.

Europese zorgpasje tonen

Neem de EHIC mee

Op vakantie binnen Europa? Met de EHIC (European Health Insurance Card) toon je eenvoudig aan dat je verzekerd bent bij PZP.

Man en vrouw in de auto met mondkapje bij grens oversteekpunt

Controleer het actuele reisadvies

In veel landen gelden er coronamaatregelen. Bekijk voor je vertrek het reisadvies. Dan weet je waar je veilig naartoe kunt.

Zorg in het buitenland

Ga je voor een behandeling naar het buitenland, of ben je op vakantie en heeft je onverwachts zorg nodig? Bekijk wat je moet regelen.

Je basisverzekering en aanvullende verzekering in het buitenland

Onverwacht spoedzorg nodig in het buitenland? De basisverzekering vergoedt dit tot maximaal het Nederlandse tarief. In veel landen is dat voldoende, maar niet overal. Misschien moet je een deel zelf betalen. Met een aanvullende verzekering krijg je ruime vergoedingen voor spoedhulp in het buitenland. Je heeft al een aanvullende verzekering voor € 10,40 per maand.

Vrouw kijkt naar haar telefoon

Tip: sla het PZP Helpline nummer alvast op

Acute zorg nodig in het buitenland? Bel de PZP Helpline +31 13 468 04 02. Je kunt ons 24/7 bellen voor advies en hulp. Gewoon in je eigen taal.

Meer over PZP Helpline

Veelgestelde vragen

Naar boven