Politie agent stapt uit auto

Je vertrouwde zorgverzekering

 • Beste service: collega's beoordelen PZP met een 8,3
 • Verzekering op maat: passend bij de zorg die een agent nodig heeft
 • Hulp bij zorg: preventie, voordelig sporten en nog veel meer

Bekijk de PZP zorgverzekering 2024

Onze basisverzekeringen

Wil je voor de meeste zorgverleners vrije keuze of ga je altijd naar een zorgverlener met contract? En wil je kiezen uit 5 vrijwillige eigen risico's of niet? Je wensen bepalen welke basisverzekering het beste bij je past. Welke je ook kiest: je bent altijd verzekerd voor de belangrijkste zorg van je huisarts, ziekenhuis en apotheek.

Onze aanvullende verzekeringen

Wil je meer zekerheid? We hebben altijd een aanvullende verzekering die bij je past. Met extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en spoedzorg in het buitenland.

Onze tandartsverzekeringen

Kosten voor de tandarts, mondhygiënist en orthodontist kunnen snel oplopen. Bescherm je portemonnee en je tanden met een tandartsverzekering. Óók voor orthodontie.

Geen uitgebreide verzekering nodig?

Bij PZPdirect bent u vanaf € 140,50 per maand goed verzekerd voor de belangrijkste zorg. Met in 2024 nieuwe vergoedingen en aantrekkelijk geprijsde aanvullende verzekeringen om aan uw gezondheid te werken. Benieuwd of PZPdirect bij u past?

Ontdek PZPdirect
Jongere persoon zit voor het raam en kijkt naar tablet

Extra bij je zorgverzekering

Of je nu gezonder wil leven of zorg nodig heeft, er is altijd wel iets dat bij je past.

 • Gratis huidcheck met SkinVision
 • Korting op brillen, sportkleding en meer
 • Tips en manieren om voldoende te bewegen
Ontdek PZP Extra
Iemand in de zon op een bankje

Veelgestelde vragen over de zorgverzekering

Je hebt geen medische verklaring nodig voor een basisverzekering of aanvullende verzekering bij PZP.

Je hebt wel een verklaring nodig voor onze uitgebreide tandartsverzekering.

Ja, je mag bij al onze basisverzekeringen zelf je ziekenhuis kiezen.

De behandeling van borstkanker, schisis, langdurige infectie na een heup- of knieprothese of Mohs’ chirurgie krijg je alleen 100% vergoed bij geselecteerde ziekenhuizen met veel ervaring.

Vind je ziekenhuis

Je kunt online een zorgverzekering kiezen en je premie berekenen zodra de nieuwe premies bekend zijn (half november). De nieuwe verzekering gaat dan op 1 januari in.

Wil je overstappen naar PZP? Zeg dan je oude verzekering uiterlijk op 31 december van het lopende jaar op. Dan kan je tot 1 februari van het nieuwe jaar een zorgverzekering bij ons afsluiten. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe jaar.

Wij regelen de opzegging voor je als je vóór 1 januari van het nieuwe jaar onze zorgverzekering aanvraagt. Als je tussen 1 januari en 1 februari onze zorgverzekering aanvraagt, dan moet je zelf je opzegging regelen.

Soms kan je al eerder overstappen, bijvoorbeeld als je 18 jaar wordt.

Wij vinden diversiteit belangrijk. Ieder mens moet zichzelf kunnen zijn. Met zijn eigen overtuigingen, culturele achtergrond of godsdienst. Dit kan invloed hebben op de manier waarop iemand zorg wil krijgen en op het contact met zorgverleners. Daarom vragen we zorgverleners om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Je kunt terecht bij tienduizenden zorgverleners in heel Nederland. Er is dus altijd wel een zorgverlener die past bij je levenswijze, geloof of cultuur. Vind snel een zorgverlener bij je in de buurt. Liever persoonlijk advies? Bel ons zorgteam op (013) 593 83 10.

Ja, een basisverzekering is in Nederland verplicht. Ook voor kinderen onder de 18 jaar. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Je mag dus zelf kiezen of je naast je basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluit.

Sluit een nieuwe zorgverzekering af als je:

 • 18 jaar wordt
 • in Nederland komt wonen
 • terugkomt uit militaire dienst
 • bij iemand meeverzekerd bent en je eigen zorgverzekering wil

Lees er hier meer over

Heb je al een zorgverzekering, en wil je per 1 januari overstappen naar PZP? Sluit dan in ieder geval vanaf 12 november en vóór 1 januari je zorgverzekering bij ons af. Dan zeggen wij je oude zorgverzekering voor je op.

 1. Bekijk en vergelijk onze pakketten
 2. Vul je gegevens in
 3. Kies de ingangsdatum

 

Sluit je vóór 1 januari je zorgverzekering bij ons af? Dan zeggen wij je oude verzekering voor je op.

Je krijgt als verzekerde te maken met een verandering in het betalen van de verzekeringspremie. Tot nu toe gebeurde dat via de werkgever. Die hield de premie in op jouw salaris en betaalde de premie rechtstreeks aan CZ. Vanaf 1 januari 2024 betaal je de premie zelf.

Buiten de veranderingen die elk jaar plaatsvinden (zie pzp.nl/wijzigingen) en de manier van premie betalen, zijn er geen wijzigingen nu de Stichting PZP Polis het beheer overneemt van de werkgever. De voordelen van de PZP voor politiemedewerkers en hun gezinnen blijven onveranderd. Ook wordt jaarlijks gekeken of de inhoud van polis nog aansluit bij de behoefte en wensen van de politiemedewerkers.

Nee, er zijn geen wijzigingen in de toegankelijkheid nu de Stichting PZP Polis het beheer overneemt van de werkgever. Politiemedewerkers, gepensioneerden en hun gezinsleden kunnen bij PZP terecht (blijven). De voordelen van PZP blijven onveranderd. Los hiervan wordt jaarlijks gekeken of de inhoud van de polis nog aansluit bij de behoefte en wensen van de politiemedewerkers. Ook worden jaarlijks de polisvoorwaarden en hoogte van de premie aangepast en vastgesteld.

Nee, dat hoeft niet.