Thuiswerken

Bescherm én check je huid

Ook in de winter kan je verbranden. Check daarom regelmatig je huid op verdachte plekjes. Met de SkinVision app weet je binnen 30 seconden of een plekje verdacht is of niet.

Download de app
Wereldwijd al meer dan 3.500.000 keer gebruikt

SkinVision

"Insmeren deed ik zelden. Nu weet ik wel beter."

Ook CZ-verzekerde John (35 jaar) kreeg te maken met huidkanker. Dankzij SkinVision kwam hij in actie: “Een plekje op mijn huid zat er al een paar maanden, en groeide niet snel. Maar van de app kreeg ik het advies om direct naar een arts te gaan. Mijn huisarts verwees me door naar een dermatoloog. Het bleek geen onschuldig plekje maar een basaalcelcarcinoom, de meest voorkomende vorm van huidkanker.”

Zonder de app had ik er waarschijnlijk nog veel langer mee rondgelopen.

“Lang op het strand liggen is niks voor mij, maar ik ben wel veel buiten. Insmeren deed ik zelden. Ik word namelijk snel bruin en verbrand bijna nooit”, vertelt John. “Nu weet ik wel beter. Als ik naar buiten ga, smeer ik me in.”

Je huid controleren is gewoon belangrijk

Maak er een gewoonte van om je huid en die van je gezin te controleren. Het liefst iedere 3 maanden. Dat doe je heel makkelijk zelf met de SkinVision app.

Zo werkt SkinVision

Heb je een plekje op de huid dat je niet vertrouwt? Dan kan je dit met de app van SkinVision laten checken. PZP vergoedt het gebruik van de app en het eventuele vervolgadvies van de dermatoloog.

 1. Download de SkinVision app op je telefoon.
 2. Maak een account aan bij SkinVision.
 3. Koppel het account aan je zorgverzekering. Dit kan via je PZP-relatienummer of BSN-nummer.
 4. Maak een foto van het plekje dat je wilt checken. Binnen 30 seconden krijg je te zien of het plekje een laag, gemiddeld of hoog risico heeft.
 5. Beoordeelt de app je foto als hoog risico? Dan krijg je begeleiding en advies inclusief aanbevolen vervolgstappen.

3 tips om veilig van de zon te genieten

 1. Bescherm je huid tegen UVA- en UVB-straling
  Ook op een bewolkte dag of in de winter. En zoek tussen 12:00 en 15:00 uur de schaduw op, dan is de zonkracht het sterkst.
 2. Houd baby’s tot 1 jaar uit de zon
  De babyhuid heeft nog niet voldoende beschermend pigment. Vanaf hun 1e jaar kan je kinderen laten wennen aan de zon. Uiteraard wél goed ingesmeerd.
 3. Vermijd de zonnebank
  De UVA-straling kan voorstadia van huidkanker veroorzaken en veroudert de huid. En een zonnebankkleurtje beschermt je huid niet in de zon.

Naar boven