EHIC (Europese zorgpas)

Heb je tijdens je vakantie plotseling zorg nodig? Met de EHIC toon je eenvoudig aan dat je verzekerd bent bij PZP. De EHIC is geldig in de meeste Europese landen. Iedereen die verzekerd is bij de PZP, ontvangt automatisch een EHIC als zorgpas.

Binnen 5 werkdagen in huis

Nieuw bij PZP? Nadat je je polis hebt ontvangen, ligt de EHIC binnen 5 werkdagen in de brievenbus. Je kunt de pas gebruiken zo lang je bij ons verzekerd bent. Je krijgt alleen een nieuwe zorgpas als de gegevens op de pas veranderen. Of als je de pas kwijtraakt.

Zorgpas kwijt of gestolen? Zó vraag je een nieuwe pas aan

Is je zorgpas kwijt of gestolen? Of veranderen de gegevens op je pas?

Neem dan contact met ons op

Met de Europese zorgpas hoef je niets voor te schieten

Met de Europese zorgpas EHIC weten zorgverleners in het buitenland dat de rekening betaald wordt door PZP. De rekening gaat dan direct naar ons. Met een EHIC hoef je de kosten dus meestal niet voor te schieten.

Vergoeding volgens plaatselijke voorwaarden

Met de EHIC krijg je de kosten vergoed volgens de lokale regels. Heb je bijvoorbeeld plotseling zorg nodig in Frankrijk? Dan verrekenen we de vergoeding niet met je Nederlandse eigen risico. Geldt er een eigen bijdrage voor je zorg? Dan betaal je die zelf. Je kunt deze kosten bij ons declareren. Mogelijk krijg je hiervoor een vergoeding uit je aanvullende verzekering of reisverzekering.

Wanneer kan je de EHIC gebruiken?

De Europese zorgpas EHIC is 5 jaar geldig. Je kunt de pas gebruiken zolang je een zorgverzekering bij ons hebt. Ben je niet meer bij ons verzekerd en gebruik je de EHIC? Dan betaal je de gemaakte kosten aan ons terug. De EHIC is persoonsgebonden. Je kunt de pas dus niet uitlenen.

In welke landen is de EHIC geldig?

Je kunt de EHIC gebruiken in Australië, België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noord-Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. De zorgpas kan ook gebruikt worden in: Azoren, Canarische eilanden, Ceuta, Frans Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Melilla, Réunion en St. Martin.

Wanneer kan je de EHIC niet gebruiken?

De Europese zorgpas EHIC vergoedt geen medische kosten als je:

  • naar het buitenland reist om zorg te krijgen
  • een particuliere zorgverlener of kliniek bezoekt
  • permanent in het buitenland verblijft

PZP Helpline

Heb je op reis een gezondheidsvraag, hulp nodig om een arts in de buurt te vinden of heb je in het direct medische zorg nodig? Bel dan de PZP Helpline op +31 13 594 94 00 (intern: 9400).

Accountteam PZP