EHIC (Europese zorgpas)

Heb je tijdens je vakantie plotseling zorg nodig? Met de EHIC toon je eenvoudig aan dat je verzekerd bent bij PZP. De EHIC is geldig in de meeste Europese landen. Iedereen die verzekerd is bij de PZP, ontvangt automatisch een EHIC als zorgpas.

Binnen 5 werkdagen in huis

Nieuw bij de PZP? Nadat je je polis hebt ontvangen, ligt de EHIC binnen 5 werkdagen in de brievenbus. Je kunt de pas gebruiken zo lang je bij ons verzekerd bent. Je krijgt alleen een nieuwe zorgpas als de gegevens op de pas veranderen. Of als je de pas kwijtraakt.

Zorgpas kwijt of gestolen? Zó vraag je een nieuwe pas aan

Is je zorgpas kwijt of gestolen? Of veranderen de gegevens op je pas?

Neem dan contact met ons op

Met een EHIC hoef je niets voor te schieten

Met de Europese zorgpas EHIC weten dokters, ziekenhuizen, apothekers en andere zorgverleners in het buitenland dat hun rekening betaald wordt door PZP.

Zonder EHIC-pas moet je de kosten die je maakt bij buitenlandse zorgverleners zelf voorschieten. Maar als je je EHIC-pas laat zien, is dat niet nodig. Dan gaat de rekening direct naar ons.

Waar kan je de EHIC gebruiken?

De EHIC is 5 jaar geldig en kan je gebruiken in Australië, België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. De zorgpas kan ook gebruikt worden in: Azoren, Canarische eilanden, Ceuta, Frans Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Melilla, Réunion en Sint Maarten.

Vergoeding volgens plaatselijke voorwaarden

Met de EHIC zorgpas krijg je de kosten vergoed volgens de lokale regels. Ben je bijvoorbeeld in Frankrijk en heb je daar zorg nodig? Dan vergoeden we de zorg volgens de regels in Frankrijk. De vergoeding wordt niet verrekend met je Nederlandse eigen risico. Geldt in het buitenland een eigen bijdrage voor je zorg? Dan betaal je die zelf. Deze eigen bijdrage kan je eventueel declareren vanuit je aanvullende verzekering of reisverzekering.

Goed om te weten

  • De EHIC is strikt persoonlijk. Je kunt de pas dus niet uitlenen. In sommige landen vragen ze om een extra identificatiebewijs als je de EHIC wilt gebruiken.
  • Verblijf je permanent in het buitenland? Of reis je naar het buitenland om daar zorg te krijgen? Dan kan je de EHIC niet gebruiken.
  • De EHIC wordt niet geaccepteerd door particuliere zorgverleners.
  • Beëindig je je PZP zorgverzekering of wordt je zorgverzekering opgeschort? Dan kan je de EHIC niet meer gebruiken. Doe je dit wel? Dan betaal je de gemaakte kosten aan ons terug.

Accountteam PZP