Vergoeding ooglidcorrectie

Wat krijg je vergoed voor een ooglidcorrectie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Basisverzekering

Je krijgt een vergoeding voor een ooglidcorrectie uit de basisverzekering als sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Voor deze ingreep heb je altijd een verwijzing nodig van een arts of medisch specialist.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Aanvullende verzekering

Wordt de pupil geraakt door het verslapte bovenooglid, en je krijgt geen vergoeding uit de basisverzekering, dan kun je een vergoeding krijgen uit de aanvullende verzekering Plus PZP. 

  1. Vergoeding

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

In 2019 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekering.

Waar kan je terecht?

  • Je kunt terecht bij een ziekenhuis of Zelfstandig Behandel Centrum. Je hebt een verwijzing nodig van je arts. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan moet je ook een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Voor deze akkoordverklaring is het belangrijk dat je foto's meestuurt van je ogen voor de ingreep. Met deze foto's moet duidelijk worden dat de ingreep voldoet aan onze voorwaarden voor vergoeding.
  • Op zoek naar een gecontracteerde zorgverlener? Vind een zorgverlener. Zoek voor een vergoeding uit de basisverzekering op: 'ooglidcorrectie - plastische chirurgie (basisverzekering)' of 'ooglidcorrectie - oogheelkunde (basisverzekering)'.