Vergoeding ooglidcorrectie

Heb je beperkt zicht door verslapping of verlamming van je ooglid? Dan krijg je een ooglidcorrectie vergoed uit de basisverzekering.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Een ooglidcorrectie wordt mogelijk vergoed uit je basisverzekering

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk 

Eigen risico

Je betaalt Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering. over de vergoeding uit de basisverzekering. Krijg je een vergoeding uit de aanvullende verzekering? Dan betaal je geen eigen risico over de ingreep. Mogelijk wel over de nacontrole in het ziekenhuis.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Basisverzekering

Je krijgt een vergoeding voor een ooglidcorrectie uit de basisverzekering als sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Voor deze ingreep heb je altijd een verwijzing nodig van een arts of medisch specialist.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener met een contract voor je behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Aanvullende verzekering

Wordt de pupil geraakt door het verslapte bovenooglid, en je krijgt geen vergoeding uit de basisverzekering, dan kun je een vergoeding van 90% krijgen uit de aanvullende verzekering Plus PZP.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (ZBC) met een contract voor ooglidcorrectie:

Je hebt een verwijzing nodig van je arts. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan moet je ook een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Voor deze akkoordverklaring is het belangrijk dat je foto's meestuurt van je ogen voor de ingreep. Met deze foto's moet duidelijk worden dat de ingreep voldoet aan onze voorwaarden voor vergoeding.