Vergoeding logeerkosten

Wat krijg je vergoed voor logeerkosten? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering..

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico..

Wat krijg je vergoed?

Wij vergoeden logeerkosten uit de aanvullende verzekering. Het gaat dan om een logeerhuis als je in korte tijd meermalen een behandeling nodig hebt waarvoor je niet in het ziekenhuis hoeft te blijven. De vergoeding krijg je voor:

  • Jouw overnachting en/of die van jouw logé in een logeerhuis. De logé hoeft dus niet verzekerd te zijn. Er geldt een maximum van 2 logés in één kamer voor de aanvullende verzekeringen Jongeren PZP, Basis PZP en Plus PZP.
  • Het verblijf van jouw kind jonger dan 18 jaar in een ExpertCare villa.

Titel collectiveitbox

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Je declareert de logeerkosten van de logé met dit declaratieformulier.

Waar kan je terecht voor logeerhuizen?

Je kunt terecht bij logeerhuizen die zijn aangesloten bij een ziekenhuis, bijvoorbeeld een Ronald McDonald huis, gasthuis Antoni van Leeuwenhoek of familiehuis Daniël den Hoed.

Is er geen plaats meer in het logeerhuis of ExpertCare villa? Dan kan je overnachten in een pension of hotel in de buurt. Je krijgt dan de kosten vergoed die je had moeten betalen als je in een logeerhuis had kunnen overnachten, tot het maximale bedrag uit je aanvullende verzekering. In je declaratie moet staan dat er sprake is van een opname en dat het logeerhuis vol is.