Vergoeding logeerkosten

Wat krijg je vergoed voor logeerkosten? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Wij vergoeden logeerkosten uit de aanvullende verzekering. Het gaat dan om een logeerhuis als je partner of kind is opgenomen in een ziekenhuis of als je in korte tijd meermalen een behandeling nodig hebt waarvoor je niet in het ziekenhuis hoeft te blijven. De vergoeding krijg je voor:

  • Je overnachting en/of die van je kind in een logeerhuis. Er geldt een maximum van 2 logés in één kamer voor de aanvullende verzekeringen Jongeren PZP, Basis PZP en Plus PZP. Voor de aanvullende verzekering CZ Top Collectief geldt per 1 januari 2018 geldt geen maximum aantal logés in één kamer.
  • Het verblijf van je kind jonger dan 18 jaar in een Mappa Mondo huis.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Als degene die behandeld wordt verzekerd is voor logeerkosten, dan worden de kosten uit deze verzekering vergoed. De logé hoeft dus niet verzekerd te zijn. Heeft degene die behandeld wordt geen verzekering voor logeerkosten en de logé wel? Dan wordt de vergoeding uit de verzekering van de logé betaald. De patiënt moet wel een verzekering bij ons hebben.

Logeerkosten in verband met een bezoek aan een verzekerde in het Nederlands Astma Centrum in Davos vergoeden wij niet.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een erkend logeerhuis? Vind een logeerhuis bij je in de buurt.

Is er geen plaats meer in het logeerhuis of Mappa Mondo huis? Dan moet je ons om goedkeuring vragen voor een overnachting in een pension of hotel in de buurt. Je krijgt dan de kosten vergoed die je had moeten betalen als je in een logeerhuis had kunnen overnachten, tot het maximale bedrag uit je aanvullende verzekering. Voor goedkeuring stuur je een melding naar de afdeling Medische Beoordelingen van PZP. In je aanvraag moet staan dat er sprake is van een opname en dat het logeerhuis vol is.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven