Vergoeding kunstgebit (volledige gebitsprothese)

Een kunstgebit krijg je voor een deel vergoed uit je basisverzekering. Ook kan je een extra vergoeding krijgen uit je aanvullende verzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

  • Kunstgebit: 75% vergoed
  • Reparatie of Rebasen betekent het opnieuw passend maken van je kunstgebit.: 90% vergoed

Aanvullende verzekering

Vergoeding voor de eigen bijdrage.

Eigen risico

Je betaalt Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt een Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico.

Kunstgebit en reparatie of rebasen: 25% op het kunstgebit en 10% op de reparaties en rebasings van je kunstgebit

Wat krijg je vergoed voor een kunstgebit?

Voor een Dit is een kunstgebit waarbij je geen eigen tanden of kiezen meer in je kaak hebt. (bovenprothese en/of onderprothese) krijgt je 75% vergoed. Deze vergoeding krijg je één keer per 5 jaar.

Voor het repareren of rebasen van een kunstgebit krijg je 90% vergoed.

Titel collectiveitbox

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Gebruik de PZP app en bekijk je persoonlijke vergoeding voor een kunstgebit. Heb je de PZP app nog niet? Download deze dan direct.

Waar kan je terecht voor een kunstgebit?

Je krijgt de vergoeding als je naar een zorgverlener met een contract voor een kunstgebit gaat. Vind een zorgverlener bij je in de buurt.

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien minder vergoed.

Hoe snel kan je terecht voor mondzorg?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor mondzorg. Voor mondzorg is de maximale wachttijd 3 weken. De maximale reistijd is 45 minuten.

Spoed? Als je acuut mondzorg nodig hebt, dan is de maximale wachttijd 1 uur. Is het dringend, maar kan je wel een paar uur wachten? Dan is de maximale wachttijd 24 uur. De maximale reistijd voor acute en dringende mondzorg is 30 minuten.

Extra’s naast je vergoeding

Bij je zorgverzekering krijg je een heleboel extra’s. Van handige apps en hoge kortingen tot persoonlijke hulp.

Ontdek alle extra's
Iemand in de zon op een bankje