Vergoeding kunstgebit op implantaten (klikgebit)

Implantaten en het kunstgebit krijg je in sommige gevallen vergoed uit de basisverzekering. Er moet sprake zijn van een geheel tandeloze en ernstig geslonken kaak.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

  • Ondergebit op implantaten: 90% vergoed
  • Bovengebit op implantaten: 92% vergoed
  • Combinatie van klikgebit op implantaten in de ene kaak en een uitneembaar kunstgebit in de andere kaak: 83% vergoed

Aanvullende verzekering

Vergoeding voor de eigen bijdrage

Eigen risico

Je betaalt Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt een Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

  • Ondergebit op implantaten: 10% van de kosten
  • Bovengebit op implantaten: 8% van de kosten
  • Combinatie van klikgebit op implantaten in de ene kaak en een uitneembaar kunstgebit in de andere kaak: 17% van de kosten

Wat krijg je vergoed voor een klikgebit?

We vergoeden maximaal het wettelijk tarief. Voor sommige behandelingen betaal je materiaal- en techniekkosten. Hier zijn geen wettelijke tarieven voor. In de referentielijst staan bedragen die gebruikelijk zijn.

Aanvullende verzekering

Je kunt een vergoeding krijgen voor de eigen bijdrage uit je aanvullende verzekering.

  • Jongeren PZP: 75% van de eigen bijdrage tot maximaal € 450 per jaar (dat is de vergoeding die je hebt voor alle behandelingen bij de tandarts).
  • Tandartsverzekering Tandarts PZP: 80% van de eigen bijdrage. Heb je een gedeeltelijke frameprothese nodig? Dan krijg je een andere vergoeding: tot en met 4 elementen € 150 en vanaf 5 elementen € 230.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Gebruik de PZP app en bekijk je persoonlijke vergoeding voor een klikgebit. Heb je de PZP app nog niet? Download deze dan direct.

Waar kan je terecht?

Zorgverleners met contract

Heb je een implantaat nodig voor je bovenkaak? Dan heb je een akkoordverklaring nodig voor gecontracteerde én niet-gecontracteerde zorgverleners. Voor een implantaat in je onderkaak is een akkoordverklaring alleen nodig bij zorgverleners zonder contract.

Zorgverleners zonder contract

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien minder vergoed. Vooraf moet jij of je zorgverlener altijd bij ons een akkoordverklaring aanvragen. Om je aanvraag te beoordelen hebben we ook het behandelplan nodig.

Hoe snel kan je terecht voor mondzorg?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor mondzorg. Voor mondzorg is de maximale wachttijd 3 weken. De maximale reistijd is 45 minuten.

Spoed? Als je acuut mondzorg nodig heeft, dan is de maximale wachttijd 1 uur. Is het dringend, maar kan je wel een paar uur wachten? Dan is de maximale wachttijd 24 uur. De maximale reistijd voor acute en dringende mondzorg is 30 minuten.

Extra’s naast je vergoeding

Bij je zorgverzekering krijg je een heleboel extra’s. Van handige apps en hoge kortingen tot persoonlijke hulp.

Ontdek alle extra's
Iemand in de zon op een bankje

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven