Vergoeding tandarts en mondhygiënist vanaf 18 jaar

Je kunt een vergoeding krijgen uit je aanvullende (tandarts)verzekering voor controles, vullingen, gebitsreiniging, kronen, bruggen, implantaten, wortelkanaalbehandelingen, verdovingen en andere tandzorg.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2023 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Wat krijg je vergoed voor mondzorg?

Je vergoeding verschilt per aanvullende (tandarts)verzekering.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Gebruik de PZP app en bekijk je persoonlijke vergoeding voor mondzorg. Heb je de PZP app nog niet? Download deze dan direct.

Wil je weten wat je vergoed krijgt voor een (frame)prothese? Bekijk dan de vergoeding kunstgebit (prothese).

Check het tarief

Ben je op zoek naar de kosten van je behandeling? Bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of plaatsing van een kroon of brug. Bekijk dan de wettelijke tarieven. Deze gelden niet voor materiaal- en techniekkosten. Kijk in de referentielijst of je tandarts of orthodontist gebruikelijke tarieven in rekening brengt.

Waar kan je terecht voor tand- en mondzorg?

Hoe snel kan je terecht voor mondzorg?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor mondzorg. Voor mondzorg is de maximale wachttijd 3 weken. De maximale reistijd is 45 minuten.

Spoed? Als je acuut mondzorg nodig heeft, dan is de maximale wachttijd 1 uur. Is het dringend, maar kan je wel een paar uur wachten? Dan is de maximale wachttijd 24 uur. De maximale reistijd voor acute en dringende mondzorg is 30 minuten.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven