Vergoeding orthodontie (beugel)

Je krijgt een vergoeding voor orthodontie uit sommige aanvullende verzekeringen. De hoogte van de vergoeding hangt af van je pakket en leeftijd.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed voor orthodontie?

Je vergoeding verschilt per aanvullende (tandarts)verzekering. In bijzondere gevallen wordt orthodontie uit de basisverzekering vergoed.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Wachttijd

Bij de aanvullende verzekering Jongeren PZP en Tandarts PZP geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie. Je betaalt dus eerst een jaar premie en hebt vanaf het tweede jaar recht op een vergoeding.

Check het tarief

Voor de meeste behandelingen gelden wettelijke tarieven. Behalve voor materiaal- en techniekkosten. Kijk in de referentielijst of je tandarts of orthodontist gebruikelijke tarieven in rekening brengt.

Bij welke orthodontist kan je terecht?

Je kiest zelf je orthodontist. Vind een orthodontist bij je in de buurt.

We hebben afspraken gemaakt over wachttijden en bereikbaarheid.

Veelgestelde vragen over orthodontie

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven