Vergoeding voetbehandelingen

Voetzorg voor algemene voetproblemen, ernstige bloedvatproblemen in de benen of reumatoïde artritis kan je vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Toestemming nodig?

Ja

Wat krijg je vergoed?

Vergoeding PZP

Je krijgt een vergoeding voor voetzorg bij algemene voetproblemen, ernstige bloedvatproblemen in de benen of reumatoïde artritis.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Wat krijg je niet vergoed?

Je krijgt geen vergoeding voor:

  • persoonlijke verzorging zoals het verwijderen van eelt
  • verzorgende redenen
  • algemene nagelverzorging

Wanneer krijg je een vergoeding?

Heb je voetzorg nodig voor reumatoïde artritis of ernstige bloedvatproblemen in de benen? Vraag dan vooraf toestemming aan.

Waar kan je terecht?

Je kunt altijd terecht bij een door ons erkende podotherapeut. Vind een podotherapeut bij je in de buurt.

Voor algemene voetzorg kan je ook naar een erkende podoloog. Voor voetzorg bij reumatoïde artritis kan je terecht bij een pedicure voor reuma.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven