Vergoeding sterilisatie (zaadleiders)

Je kunt een sterilisatie (zaadleiders) vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering. Of je deze ingreep vergoed krijgt, hangt af van welk pakket je hebt.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 

Wat krijg je vergoed voor een sterilisatie?

Wij vergoeden een sterilisatie (zaadleiders) uit onze aanvullende verzekeringen. Je krijgt de vergoeding voor de kosten van een sterilisatie alleen als de ingreep is uitgevoerd door een medisch specialist, of onder verantwoordelijkheid van een medisch specialist. Je betaalt geen eigen risico voor de ingreep. Je betaalt wel eigen risico voor laboratoriumonderzoeken. En voor de nacontrole, als deze later dan 41 dagen na de ingreep plaatsvindt.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

De tarieven voor een sterilisatie verschillen in Nederland behoorlijk van elkaar. We raden je daarom aan om goed te vergelijken. Zo heb je minder kans dat je moet bijbetalen.

Waar kan je terecht voor een sterilisatie?

Je kunt terecht bij een zorgverlener met een contract voor sterilisatie. Vind een zorgverlener voor sterilisatie (zaadleiders)

Je hebt een verwijzing nodig van een arts of arts verstandelijk gehandicapten. Wil je de sterilisatie laten uitvoeren door een huisarts? Vraag dan eerst of de huisarts bevoegd is om de ingreep te doen.
Let op: alleen het gecontracteerde tarief bij de huisarts wordt vergoed.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven