Vergoeding bloedcontrole trombosedienst

Wat krijg je vergoed voor bloedcontrole door trombosedienst? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Trombose is een ziekte waarbij stolsels ontstaan in het bloed. Het is belangrijk dat de trombosedienst regelmatig je bloed controleert, om te kijken of je medicijnen goed werken. Je hebt een doktersverklaring nodig. Bloedcontrole door een trombosedienst krijg je vergoed uit je basisverzekering.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2024 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een trombosedienst met een contract voor bloedcontrole. Vind een zorgverlener bij je in de buurt.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven