Vergoeding zuurstof

Heb je extra zuurstof nodig door een aandoening zoals COPD, astma of clusterhoofdpijn? Dan krijg je de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit je basisverzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja, van je arts

Wat krijg je vergoed voor zuurstofapparatuur?

Je krijgt de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit je basisverzekering. In 2023 krijg je voor de stroomkosten € 0,12 per draaiuur vergoed. Mocht de vergoeding voor jou niet toereikend zijn, dan kan je een onderbouwd verzoek voor een eventuele extra aanvullende vergoeding bij ons indienen. Neem hiervoor contact op met het accountteam PZP. Zij helpen je graag verder.

Zuurstof in het buitenland

Heb je zuurstof nodig in het buitenland? Dan krijg je maximaal het Nederlandse tarief vergoed. In het vergoedingenoverzicht hulpmiddelen staat per polis hoeveel je vergoed krijgt. Heb je een combinatiepolis? Dan krijg je het Het tarief dat we in Nederland redelijk vinden voor een bepaalde behandeling.
vergoed.

Je kunt de zuurstof in het buitenland zelf regelen, óf via je eigen leverancier. Krijg je van je leverancier een mobiele zuurstofconcentrator? Dan betaal je de huur hiervoor zelf.

Waar kan je terecht voor zuurstofapparatuur thuis?

Op zoek naar een leverancier voor zuurstof en bijbehorende apparatuur? Vind een leverancier.

Kies je voor een leverancier zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Ook moet je vooraf toestemming aan ons vragen met het aanvraagformulier en een offerte.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven