Vergoeding acnebehandeling

Heb je ernstige acne (jeugdpuistjes) in het gezicht of de hals? Dan vergoeden we (deels) de acnebehandeling vanuit de aanvullende verzekering bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist.

Wat krijg je vergoed?

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Ga je naar een dermatoloog? Dan verrekenen wij je vergoeding met het eigen risico, behalve als de dermatoloog is aangesloten bij een huisartsenpraktijk.

Waar kan je terecht?

  • Voor acne in het gezicht of de hals kan je terecht bij een erkende huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Vind een zorgverlener bij je in de buurt. Een schoonheidsspecialist moet ook ingeschreven staan bij de organisatie ANBOS met de specialisatie acne. We vergoeden een acnebehandeling met laser bij de schoonheidsspecialist alleen als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.
  • Heb je ernstige acne op andere plekken van je lichaam? Dan kan een arts vaststellen dat behandeling bij een dermatoloog in het ziekenhuis nodig is. Dit vergoeden wij vanuit de basisverzekering. Vind een zorgverlener met contract bij je in de buurt.

Huidtherapie: hoe snel kan je terecht?

Je kunt binnen 5 werkdagen bij een huidtherapeut terecht.

Naar boven