Vergoeding acnebehandeling

Wat krijg je vergoed voor acnebehandeling? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Heb je ernstige acne in het gezicht of de hals? Dan kan een arts vaststellen dat acnebehandeling bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist nodig is. Deze behandeling vergoeden we (deels) vanuit de aanvullende verzekering.

Heb je ernstige acne op andere plekken van je lichaam? Dan kan een arts vaststellen dat behandeling bij een dermatoloog in het ziekenhuis nodig is. Dit vergoeden wij vanuit de basisverzekering.

Aanvullende verzekering Vergoeding
Jongeren PZP € 230,- per jaar
Basis PZP € 115,- per jaar
Plus PZP € 300,- per jaar
CZ Top Collectief € 230,- per jaar

Eigen bijdrage en eigen risico

Voor een behandeling bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist betaal je geen wettelijke eigen bijdrage of eigen risico.

Ga je naar een dermatoloog? Dan verrekenen wij je vergoeding met het eigen risico, behalve als de dermatoloog is aangesloten bij een huisartsenpraktijk.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een gecontracteerde zorgverlener? Vind een zorgverlener.

Je kunt je selectie verfijnen op: acne. Vanuit daar kan je je selectie verfijnen naar: gezichtsbehandeling of dermatologie. Onder gezichtsbehandeling valt een huidtherapeut en schoonheidsspecialist. Een dermatoloog vind je onder dermatologie.

Je kiest zelf een huidtherapeut of een schoonheidsspecialist die staat ingeschreven bij de organisatie ANBOS met de specialisatie acné. Je hebt een verwijzing nodig van een arts.

Vanaf 2018 vergoeden we een acnebehandeling met laser bij de schoonheidsspecialist alleen als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.

Hoe snel kan je terecht bij: huidtherapie?

Je kunt binnen 5 werkdagen bij een huidtherapeut terecht.

Accountteam PZP