Vergoeding acnebehandeling

De behandeling van ernstige acne in je gezicht of hals kan je (deels) vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico.

Titel collectiveitbox

Wat krijg je vergoed voor een acnebehandeling?

Je kunt een acnebehandeling in het gezicht en/of de hals (deels) vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering.

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Heb je ernstige acne op andere plekken van je lichaam? Dan kan je terecht bij een dermatoloog in het ziekenhuis. Dit valt onder medisch specialistische zorg.

Waar kan je terecht bij ernstige acne?

Je kunt terecht bij een erkende huidtherapeut. Je kunt ook naar een schoonheidsspecialist die is ingeschreven bij het SKIN register met de specialisatie acne. Het kan zijn dat er gedurende het jaar nieuwe erkende registers worden toegevoegd. Je vindt deze dan op onze website. Vind een zorgverlener bij je in de buurt.

Een acnebehandeling met laser bij een schoonheidsspecialist krijg je alleen vergoed als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut. Bovendien moet de schoonheidsspecialist ingeschreven staan in het SKIN-register.

Hoe snel kan je terecht bij de huidtherapeut?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor huidtherapie. Je kunt binnen maximaal 5 werkdagen terecht bij een huidtherapeut.

Extra’s naast je vergoeding

Bij je zorgverzekering krijg je een heleboel extra’s. Van handige apps en hoge kortingen tot persoonlijke hulp.

Ontdek alle extra's
Iemand in de zon op een bankje