Vergoeding acnebehandeling

De behandeling van ernstige acne in je gezicht of hals kan je (deels) vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed voor een acnebehandeling?

Je kunt een acnebehandeling in het gezicht en/of de hals (deels) vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Heb je ernstige acne op andere plekken van je lichaam? Dan kan je terecht bij een dermatoloog in het ziekenhuis. Dit valt onder medisch specialistische zorg.

Waar kan je terecht bij ernstige acne?

Je kunt terecht bij een erkende huidtherapeut. Je kunt ook naar een schoonheidsspecialist die is ingeschreven bij ANBOS met de specialisatie acne. Vind een zorgverlener bij je in de buurt.

Een acnebehandeling met laser bij een schoonheidsspecialist krijg je alleen vergoed als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven