Vergoeding borstprothese (mammaprothese)

Een uitwendige borstprothese krijg je vergoed uit je basisverzekering.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico..

Wat krijg je vergoed?

Een uitwendige borstprothese krijg je vergoed uit je basisverzekering als je borst helemaal of gedeeltelijk is verwijderd, of bijvoorbeeld helemaal niet is gegroeid. Man-vrouw transgenders komen voor deze vergoeding ook in aanmerking.

Vervanging van een borstprothese

Een borstprothese gaat ongeveer 2 jaar mee. Is je prothese aan vervanging toe? Neem contact op met een leverancier met een contract. De leverancier beoordeelt of je een nieuwe borstprothese kunt krijgen.

Waar kan je terecht voor borstprotheses?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor borstprotheses? Vind een leverancier bij je in de buurt.

Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan krijg je misschien minder vergoed. Ook moet je toestemming aanvragen.

Persoonlijk zorgadvies bij borstkanker

Advies nodig over waar je de beste zorg kunt vinden? Of hulp bij het voorbereiden van je doktersafspraak? Bel met het PZP Zorgteam. Onze zorgadviseurs denken graag met je mee, van diagnose tot en met herstel. Ook fijn: je krijgt een persoonlijke zorgadviseur. Dan hoef je niet steeds opnieuw je verhaal te doen.