Vergoeding logopedie

Wat krijg je vergoed voor logopedie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Logopedie krijg je vergoed uit je basisverzekering. Je hebt een verwijzing nodig van de arts die je behandelt. Dit kan je huisarts zijn, maar ook een arts voor verstandelijk gehandicapten, een medisch specialist, een specialist ouderengeneeskunde, een jeugdarts, een bedrijfsarts of een tandarts. Je behandeling logopedie moet binnen drie maanden na afgifte van de verwijzing starten, anders is de verwijzing niet meer geldig.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

In 2020 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener.

Ga je naar een logopedist omdat je de ziekte van Parkinson hebt? Wij hebben contracten met logopedisten die hierin zijn gespecialiseerd. Zij weten meer over de ziekte van Parkinson waardoor je een betere behandeling krijgt. Je vindt deze logopedisten door in de Zorgvinder te zoeken op 'logopedie voor behandeling van ziekte van Parkinson'. Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van je logopedist? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Hoe snel kan je terecht bij: logopedie?

Je kunt binnen 5 werkdagen terecht bij een logopedist. Bij bepaalde aandoeningen is het wenselijk niet binnen die termijn met de behandeling te starten. De logopedist kan je hierover informeren.

Nog vragen? We zijn er voor je