Vergoeding second opinion

Je krijgt een second opinion (mening van een andere arts) vergoed uit je basisverzekering. We verrekenen de kosten wel met je eigen risico. Bekijk de vergoeding.

Wat krijg je vergoed?

Heb je twijfel over een diagnose of behandeling? Dan kan je een second opinion aanvragen bij een andere arts of behandelaar. Een second opinion betekent niet dat het onderzoek opnieuw wordt gedaan. Het betekent dat een andere arts hetzelfde onderzoek bekijkt. Je krijgt een vergoeding voor een second opinion vanuit je basisverzekering.

Je krijgt geen vergoeding voor de second opinion over je mate van arbeidsongeschiktheid. Die valt niet onder de vergoeding van je zorgverzekering.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener met een contract voor je behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2024 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een arts of behandelaar met een contract voor je behandeling? Vind een zorgverlener bij je in de buurt. Zoek op behandeling of specialisme.

Je hebt een verwijzing nodig van je behandelaar. Ook heb je een kopie van je medisch dossier nodig. Soms betaal je voor het opvragen van deze kopie extra kosten, deze krijg je niet vergoed.

Wil je meer weten wat een second opinion precies is en hoe je dat aanvraagt? Of wil je advies van het Zorgteam bij het aanvragen?

Lees meer over Second Opinion

 

Extra service: second opinion via Best Doctors

Best Doctors is een extra service van PZP. Daarmee krijg je een second opinion van een internationale topspecialist. Weten of dit ook voor je geldt? Lees meer over Best Doctors.

Zorg nodig?

Het PZP Zorgteam helpt je graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor jezelf of iemand voor wie je zorgt.

Naar boven