Vergoeding dieetadvisering (diëtist)

Je krijgt 3 uur dieetadvies vergoed uit je basisverzekering. Ook kan je een vergoeding krijgen uit je aanvullende verzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

3 uur

Aanvullende verzekering

Ja, extra vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed voor dieetadvies?

Basisverzekering

Uit de basisverzekering krijg je 3 uur dieetadvies vergoed. Een diëtist geeft voorlichting en advies over voeding en eetgewoonten, met een medisch doel.

Is de dieetadvisering onderdeel van Bij ketenzorg stellen verschillende zorgverleners samen één behandelplan op om je te begeleiden bij je aandoening. Zoals zorg bij COPD, hart- en vaataandoeningen of diabetes.
? Dan krijg je dit volledig vergoed uit je basisverzekering. Ook betaal je dan géén eigen risico.

Aanvullende verzekering

Bovenop de vergoeding uit je basisverzekering, kan je een vergoeding krijgen uit sommige aanvullende verzekeringen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Bij welke diëtist kan je terecht?

Op zoek naar een diëtist met een contract? Vind een diëtist bij je in de buurt.

Heb je dieetadvies nodig omdat je de ziekte van Parkinson hebt? Ga dan naar een gespecialiseerde diëtist. Deze heeft meer kennis over je ziekte en kan je beter helpen. Vind een diëtist met de specialisatie Parkinson.

Ga je naar een diëtist zonder contract? Dan krijg je misschien minder vergoed. Ook heb je dan een verwijzing nodig.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven