Vergoeding KI(D) en IUI

Vrouwen jonger dan 43 jaar krijgen kunstmatige inseminatie (KI) en intra-uteriene inseminatie (IUI) vergoed uit de basisverzekering.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoeding

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt Bij kunstmatige inseminatie (KI) spuit de arts het sperma van de partner kunstmatig in de baarmoedermond. Bij KID wordt het donorzaad gebruikt.
 en Bij intra-uteriene inseminatie (IUI) spuit de arts het sperma van de partner kunstmatig in de baarmoederholte.
 vergoed uit de basisverzekering. Je arts bepaalt hoeveel behandelingen je nodig hebt. Ook krijg je een vergoeding voor medicijnen en hormoonpreparaten die nodig zijn voor de behandeling.

Wanneer krijg je een vergoeding?

Je krijgt een vergoeding als:

  • Je arts heeft vastgesteld dat er sprake is van onvruchtbaarheid, verminderde vruchtbaarheid of een erfelijke aandoening.
  • Je jonger bent dan 43 jaar. Word je 43 jaar tijdens de behandeling? Dan mag je deze nog afmaken.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener met een contract voor vruchtbaarheidsproblemen? .

Wil je voor je behandeling naar het buitenland? Vraag dan eerst toestemming aan met het aanvraagformulier IVF ICSI of andere fertilisatiebehandeling buitenland.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven