Vergoeding inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten

Wat krijg je vergoed voor de geestelijk maatschappelijke zorg die het inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten levert? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.  

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Ben je (ex-)kankerpatiënt? Dan krijg je (en je eventuele partner en gezinsleden) in 2024 een eenmalige vergoeding van maximaal € 150,- voor geestelijk maatschappelijke zorg in een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten. Deze vergoeding krijg je alleen vanuit je aanvullende verzekering.

Zijn je partner en gezinsleden zelf verzekerd voor geestelijk maatschappelijke zorg? Dan komen de kosten voor vergoeding in aanmerking onder hun eigen aanvullende verzekering. Zijn je partner en gezinsleden niet verzekerd voor geestelijk maatschappelijke zorg of niet verzekerd bij PZP? Dan komen kosten voor vergoeding in aanmerking onder de aanvullende verzekering van jezelf.

Titel collectiveitbox

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij inloophuizen die zijn aangesloten bij stichting IPSO. Vind een inloophuis bij je in de buurt.

Een inloophuis kan je altijd bezoeken om een praatje te maken met de gastheren of -vrouwen. Zonder verplichtingen. Je kunt informatie krijgen en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.