Vergoeding trippelstoel

Heb je moeite met jezelf verplaatsen, of kan je niet lang op je benen of voeten staan? Dan kan een trippelstoel helpen. Je krijgt de stoel vergoed uit de basisverzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed voor een trippelstoel?

Je krijgt een trippelstoel vergoed uit de basisverzekering. Je betaalt hiervoor geen eigen risico.

Waar kan je terecht voor een trippelstoel?

Je kunt terecht bij een leverancier met een contract voor trippelstoelen:

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. En je moet vooraf een akkoordverklaring bij ons aanvragen als je naar een leverancier zonder contract gaat. Stuur hierbij de diagnose van de arts of andere specialist mee. Heb je de trippelstoel nodig voor langdurig gebruik? Stuur dan ook de adviesrapportage van je ergotherapeut mee.

Je krijgt de stoel te leen

Je krijgt een trippelstoel altijd te leen. Heb je de stoel niet meer nodig? Geef dit dan door aan de leverancier en aan onze afdeling Medische Beoordelingen. De stoel wordt dan weer bij je opgehaald. Is je stoel aan vervanging toe? Neem dan contact op met een leverancier met contract. Deze beoordeelt of je een nieuwe stoel krijgt.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven