Vergoeding mantelzorgmakelaar

Zorg je voor iemand, zoals je partner, ouder, kind of de buurman? Dan kan je soms best wat hulp gebruiken in de zorg voor je naaste. Een mantelzorgmakelaar biedt professionele ondersteuning bij de regeltaken, helpt je op weg met het ingewikkelde zorgstelsel en kent de belangrijkste wetten en regels voor mantelzorgers. Kijk wat je vanaf 2022 vergoed krijgt.

Wat krijg je vergoed?

Bij sommige aanvullende verzekeringen krijg je een vergoeding voor een (externe) mantelzorgmakelaar. De vergoeding geldt eenmalig voor de hele verzekeringsduur, dus zo lang je bij ons verzekerd bent.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2022 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Waar kan je terecht?

Wil je een mantelzorgmakelaar inschakelen? De zorgadviseurs van het PZP Zorgteam helpen je graag verder. Neem contact met ze op.

PZP Zorgteam

Je kunt bij het zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met je persoonlijke situatie te maken hebben.

Naar boven