Vergoeding mantelzorgmakelaar

Ben je mantelzorger voor iemand, zoals je partner, ouder, kind of de buurman? Dan kan je soms best wat hulp gebruiken in de zorg voor je naaste. Een mantelzorgmakelaar kan je ondersteunen. Kijk wat je vergoed krijgt.

Wat krijg je vergoed?

Bij sommige aanvullende verzekeringen krijg je een vergoeding voor een mantelzorgmakelaar. Een mantelzorgmakelaar biedt professionele ondersteuning bij de regeltaken, helpt je op weg met het ingewikkelde zorgstelsel en kent de belangrijkste wetten en regels voor mantelzorgers.

De vergoeding geldt voor je als mantelzorger. Je moet als mantelzorger vooraf toestemming aan ons vragen. Neem hiervoor contact op het Zorgteam. Zij beoordelen of je voor deze vergoeding in aanmerking komt. Je krijgt de vergoeding eenmalig voor je hele verzekeringsduur, dus zolang je bij PZP verzekerd bent.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Waar kan je terecht?

Wil je een mantelzorgmakelaar inschakelen? De zorgadviseurs van het PZP Zorgteam helpen je graag verder. Neem contact met ze op.

Zorg nodig?

Het PZP Zorgteam helpt je graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor jezelf of iemand voor wie je zorgt.

Naar boven