Vergoeding vervangende mantelzorg

De zorg voor je naaste is soms zwaar. Heb je wat tijd voor jezelf nodig? Bekijk wat je vergoed krijgt voor vervangende mantelzorg.

Wat krijg je vergoed?

Zorg je voor iemand, zoals een partner, ouder of familielid? Dan kan je een vergoeding krijgen voor vervangende mantelzorg. De vervangende mantelzorger wordt vergoed voor de mantelzorger.

Je krijgt voor mantelzorg een vergoeding van maximaal € 2250 per jaar.
Bekijk de zorgverleners van vervangende mantelzorg

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Eigen bijdrage

Je betaalt mogelijk Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Waar kan je terecht?

Voor vervangende mantelzorg neem je contact op met:

Home Instead Thuisservice

Stichting Handen in Huis

Saar aan Huis

Mantelaar

SeniorService

Staat je zorgverlener hier niet tussen? Neem dan contact op met ons Zorgteam om te kijken of we deze zorgverlener vergoeden.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven