Vergoeding vervangende mantelzorg

De zorg voor je naaste is soms zwaar. Heb je wat tijd voor jezelf nodig? Bekijk wat je vergoed krijgt voor vervangende mantelzorg.

Wat krijg je vergoed?

Zorg je voor iemand, zoals een partner, ouder of familielid? Dan kan je een vergoeding krijgen voor vervangende mantelzorg. De vervangende mantelzorger wordt vergoed voor de mantelzorger.

Je krijgt de vervangende mantelzorg per dagdeel vergoed (minimaal 4 aaneengesloten uren) met een maximum van 14 dagen per jaar.

Hoeveel uur mantelzorgvervanging je per dag vergoed krijgt, hangt af van de zorgverlener. Je betaalt mogelijk een eigen bijdrage als de gemaakte kosten per dag hoger zijn dan de maximale dagvergoeding. Bekijk de zorgverleners van vervangende mantelzorg

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Eigen bijdrage

Je betaalt mogelijk Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2023 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Waar kan je terecht?

Voor vervangende mantelzorg neem je contact op met:

Stichting Handen in Huis
Stichting Handen in Huis vergoedt een hele dag vervangende mantelzorg. Vraag de mantelzorgvervanging op tijd aan (8 tot 6 weken van te voren).

Saar aan Huis
Saar aan Huis vergoedt 4 uur vervangende mantelzorg per dag.

Mantelaar
Mantelaar vergoedt 5 uur vervangende mantelzorg per dag.

SeniorService
SeniorService vergoedt 4 uur vervangende mantelzorg per dag.

Nog vragen? We zijn er voor je

Op vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) en maandag 10 april (Tweede Paasdag) zijn wij gesloten.

Naar boven