Vergoeding mantelzorgcursus

Wil je goed voor je naaste zorgen, maar ook meer tijd vrijmaken voor jezelf? Volg een goede mantelzorgcursus. Je krijgt een vergoeding als jij of degene voor wie je zorgt een aanvullende verzekering bij PZP hebt.

Wat krijg je vergoed?

Zorg je voor iemand, zoals een partner, ouder of familielid? Als je wilt leren goed voor je naaste te zorgen, kan je een cursus mantelzorg volgen.

Je krijgt de cursus mantelzorg vergoed als degene voor wie je zorgt één van onderstaande aanvullende verzekeringen heeft bij PZP en je de cursus volgt bij een erkende organisatie en/of zorgverlener met een contract voor de cursus.

De vergoeding is eenmalig voor de hele duur van je zorgverzekering bij PZP.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Waar kan je terecht?

De mantelzorgcursus wordt gegeven door:

  • een thuiszorgorganisatie
  • een gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD)
  • een landelijke of regionale patiëntenvereniging
  • een organisatie voor mantelzorgondersteuning die is aangesloten bij MantelzorgNL. Op de website van MantelzorgNL kan je een organisatie bij je in de buurt vinden.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven