Vergoeding verbruiksartikel

Wat krijg je vergoed voor een verbruiksartikel? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Aanvullende verzekering

Geen vergoeding

Eigen risico

Je betaalt voor verbruiksartikelen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt voor verbruiksartikelen geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Verbruiksartikelen krijg je vergoed uit je basisverzekering. Verbruiksartikelen zijn bijvoorbeeld: injectiespuiten, afdekpleisters en spoelapparatuur.

Je krijgt verbruiksartikelen vergoed als je naar een leverancier met contract gaat. Ga je naar een leverancier zonder contract voor verbruiksartikelen? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor je verbruiksartikel? Vind een leverancier bij je in de buurt. Je zoekt op het verbruiksartikel dat je nodig hebt.

Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Stuur hierbij de medische diagnose van je arts en de offerte van de leverancier mee.