Vergoeding huisartsenzorg

Je krijgt huisartsenzorg vergoed uit je basisverzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2021 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt zorg van je huisarts en de De praktijkondersteuner helpt je bij een chronische aandoening of psychische klachten. Je kunt hier onder andere terecht voor begeleiding, advies en lichamelijk onderzoek. Je betaalt geen eigen risico.
 vergoed uit je basisverzekering.

Laat je huisarts aanvullend onderzoek doen, zoals bloed prikken, een röntgenfoto of een hartfilmpje? Of word je doorgestuurd naar het ziekenhuis? Dan betaal je wel eigen risico.

Waar kan je terecht?

Zorg dat je altijd ingeschreven staat bij een huisarts met een contract. Ben je niet thuis? Dan kan je met dringende klachten ook terecht bij een andere huisarts. Vind een huisarts bij je in de buurt.

Heb je in de avond of het weekend met spoed zorg nodig? Bel dan de huisartsenpost. Vind een huisartsenpost bij je in de buurt.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven