Vergoeding buikwandcorrectie

Wat krijg je vergoed voor een buikwandcorrectie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Een buikwandcorrectie vergoeden wij uit de basisverzekering. Deze vergoeding krijg je als:

  • Er sprake is van een verminking.
  • Er sprake is van een ernstige functiebeperking (onbehandelbare smetten in huidplooien of ernstige bewegingsbeperking).

Voor beide voorwaarden geldt dat je een jaar lang een stabiel gewicht moet hebben met een BMI kleiner dan 30. Of 35 nadat je een operatie hebt gehad om het gewicht te verminderen, bariatrische chirurgie genoemd.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener met een contract voor je behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2024 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener met een contract voor een buikwandcorrectie? Vind een zorgverlener bij je in de buurt.

Voor een buikwandcorrectie moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven