Vergoeding bekkenfysiotherapie bij urineverlies

Wat krijg je vergoed voor bekkenfysiotherapie bij urineverlies? Bekijk je maximale vergoeding.

Wat krijg je vergoed?

Eerste 9 behandelingen: basisverzekering

Voor bekkenfysiotherapie bij urineverlies krijg je maximaal de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Dit is een éénmalige vergoeding voor de gehele verzekeringsduur. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met je fysio- of oefentherapeut en eventueel je verwijzer bepaal je samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor je aandoening.

Wat betaal je zelf naast de vergoeding uit de basisverzekering?

 • Je betaalt wel Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
 • Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 • Ga je naar een niet-gecontracteerde bekkenfysiotherapeut? Dan betaal je een deel per behandeling zelf afhankelijk van je basisverzekering
 • Heb je een Zorgbewustpolis? En ga je naar een gecontracteerde bekkenfysiotherapeut? Dan krijg je voor bekkenfysiotherapie je verplicht eigen risico tot maximaal € 385 automatisch terug voor 1 april van het volgende jaar. Benieuwd wat je precies terugkrijgt? Neem contact met ons op.

Vanaf 10e behandeling: aanvullende verzekering

Heb je één van onderstaande aanvullende verzekeringen? Dan krijg je na de eerste 9 behandelingen ook nog een vergoeding uit de aanvullende verzekering als je het maximum aantal behandelingen per jaar uit je aanvullende verzekering nog niet hebt bereikt. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met je fysio- of oefentherapeut en eventueel je verwijzer bepaal je samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor je aandoening.

Je vergoeding uit de aanvullende verzekering:

 • Tot 18 jaar: Geen vergoeding

  Vanaf 18 jaar: € 250 per jaar
 • Tot 18 jaar: € 250 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling

  Vanaf 18 jaar: € 250 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling én 3 behandelingen extra met een indicatie die staat op de lijst die is vastgesteld door de overheid
 • Tot 18 jaar: € 550 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling

  Vanaf 18 jaar: € 550 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling én 3 behandelingen extra met een indicatie die staat op de lijst die is vastgesteld door de overheid

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Wat betaal je zelf naast de vergoeding uit de aanvullende verzekering?

 • Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekering
 • Je betaalt geen eigen bijdrage
 • Ga je naar een niet-gecontracteerde bekkenfysiotherapeut en heb je een aanvullende verzekering van PZP? Dan krijg je een vergoeding van 100% van het marktconforme tarief.

Waar kan je terecht?

Voor PZP worden alleen contracten afgesloten met fysiotherapeuten die geregistreerd staan als bekkenfysiotherapeut in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKF). Zij zijn speciaal opgeleid voor bekkenfysiotherapie en zij hebben kennis van de actuele ontwikkelingen door continue (bij)scholing en opleiding. Je bent hierdoor verzekerd van een behandeling op maat door een fysiotherapeut met specialistische kennis over bekkenbodemklachten. Zo krijg je de beste zorg.

Vind bekkenfysiotherapie bij je in de buurt

Wanneer je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat, vraag dan vooraf een akkoordverklaring bij ons aan.

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt altijd een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist. Start je behandeling binnen 3 maanden na afgifte van de verwijzing, anders is de verwijzing niet meer geldig.

Nog vragen? We zijn er voor je