Vergoeding bekkenfysiotherapie bij urineverlies

Je krijgt bekkenfysiotherapie bij urineverlies vergoed uit je basisverzekering. Ook is een vergoeding uit de aanvullende verzekering mogelijk.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Tot 9 behandelingen

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Ja, je betaalt Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2022 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja, bijvoorbeeld van je huisarts of medisch specialist

Wat krijg je vergoed?

Eerste 9 behandelingen: basisverzekering

Je krijgt bekkenfysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. In totaal krijg je tot 9 behandelingen zolang je bij ons bent verzekerd. Je overlegt samen met je therapeut hoeveel behandelingen nodig zijn.

Vanaf de 10e behandeling: aanvullende verzekering

Meer behandelingen nodig? Uit de meeste aanvullende verzekeringen krijg je een extra vergoeding.

Je vergoeding uit de aanvullende verzekering:

  • Tot 18 jaar: Geen vergoeding

    Vanaf 18 jaar: € 250 per jaar
  • Tot 18 jaar: € 250 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling

    Vanaf 18 jaar: € 250 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling én 3 behandelingen extra met een indicatie die staat op de lijst die is vastgesteld door de overheid
  • Tot 18 jaar: € 550 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling

    Vanaf 18 jaar: € 550 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling én 3 behandelingen extra met een indicatie die staat op de lijst die is vastgesteld door de overheid

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een zorgverlener met een contract voor bekkenfysiotherapie. Dit zijn specialisten op het gebied van bekkenbodemklachten. Zo krijg je de beste zorg.

Vind een bekkenfysiotherapeut bij je in de buurt

Ga je naar een therapeut zonder contract? Dan betaal je misschien een deel zelf. Ook moet je vooraf toestemming aanvragen.

Teruggave eigen risico bij de Zorgbewustpolis

Heb je een Zorgbewustpolis? En ga je naar een bekkenfysiotherapeut met een contract? Dan krijg je voor bekkenfysiotherapie je verplicht eigen risico tot maximaal € 385 automatisch terug voor 1 april van het volgende jaar. Benieuwd wat je precies terugkrijgt? Neem contact met ons op.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven