Vergoeding camouflagetherapie

Wat krijg je vergoed voor camouflagetherapie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Met camouflagetherapie kan je huidaandoeningen zoals wijnvlekken of littekens minder zichtbaar maken. De therapie bestaat uit lessen. Wij vergoeden deze camouflagelessen en de middelen die nodig zijn tijdens deze lessen uit onze aanvullende verzekeringen. De huidaandoening moet dan wel zichtbaar zijn in het gezicht en/of de hals.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2021 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een erkende huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Vind een zorgverlener bij je in de buurt. De zorgverlener moet ingeschreven staan bij de organisatie ANBOS met de specialisatie camouflagetherapie.

Huidtherapie: hoe snel kan je terecht?

Je kunt binnen 5 werkdagen bij een huidtherapeut terecht.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven