Vergoeding camouflagetherapie

Wat krijg je vergoed voor camouflagetherapie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt voor camouflagetherapie geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdragen

Je betaalt voor camouflagetherapie geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Met camouflagetherapie kan je huidaandoeningen zoals wijnvlekken of littekens minder zichtbaar maken. De therapie bestaat uit lessen. Wij vergoeden deze camouflagelessen en de middelen die nodig zijn tijdens deze lessen uit onze aanvullende verzekeringen. De huidaandoening moet dan wel zichtbaar zijn in het gezicht en/of de hals.

Camouflagetherapie door middel van een laser wordt niet vergoed. Daarnaast wordt permanente make-up zoals wenkbrauwtatoeage bij alopecia ook niet vergoed.

Titel collectiveitbox

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Waar kun je terecht?

Je kunt terecht bij een erkende huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Vind een zorgverlener bij je in de buurt. De schoonheidsspecialist moet ingeschreven staan het SKIN-register met de specialisatie camouflagetherapie. Het kan zijn dat er gedurende het jaar nieuwe erkende registers worden toegevoegd. Je vindt deze dan op onze website.

Hoe snel kan je terecht bij de huidtherapeut?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor huidtherapie. Je kunt binnen maximaal 5 werkdagen terecht bij een huidtherapeut.