Vergoeding uitwendige elektrostimulator

Wat krijg je vergoed voor een uitwendige elektrostimulator? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Uitwendige elektrostimulator krijg je vergoed uit je basisverzekering

Aanvullende verzekering

Geen vergoeding

Eigen risico

Je betaalt voor een uitwendige elektrostimulator Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt voor een uitwendige elektrostimulator geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Een uitwendige elektrostimulator is bedoeld voor mensen met chronische pijn. Pleisters, die werken als elektroden, worden op de pijnlijke plaats geplakt en staan door middel van kabeltjes in verbinding met het apparaat, dat bijvoorbeeld in de binnenzak gedragen kan worden.


Heb je chronische pijn? Je hebt een verwijzing nodig van je behandelend medisch specialist of Physician Assistant (PA) specialist met positieve resultaten tijdens de proefperiode. Hiermee ga je naar een leverancier van uitwendige elektrostimulatoren.


Een uitwendige elektrostimulator krijg je vergoed vanuit je basisverzekering. Je hoeft geen eigen risico te betalen voor het apparaat zelf. Je betaalt wel Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering. voor de toebehoren zoals elektroden.


Je krijgt deze vergoeding als je naar een leverancier met contract gaat. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor uitwendige elektrostimulators? Vind een leverancier bij je in de buurt.


Een uitwendige elektrostimulator gaat normaal gesproken minimaal 5 jaar mee. Heb je geen goed hulpmiddel meer, dan kan je het vervangen. Je kunt voor vervanging direct contact opnemen met een leverancier waarmee we een contract hebben. Je hoeft vooraf geen toestemming aan ons te vragen.


Je leent dit hulpmiddel. Heb je de apparatuur niet meer nodig? Meld dit aan de leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen. De apparatuur wordt bij je opgehaald.