Vergoeding gezichtsontharing

Je kunt gezichtsontharing vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering. Het moet gaan om extreme haargroei op ongebruikelijke plekken in je gezicht en/of hals.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Je kunt een vergoeding krijgen als je last hebt van extreme haargroei op ongebruikelijke plekken in je gezicht en/of hals. Je krijgt alleen ontharing door middel van laser of elektrische epilatie vergoed.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Zit je in een transitie van man naar vrouw? Dan valt het ontharen van het gezicht binnen je basisverzekering, met verrekening van het eigen risico. Vraag voor de eerste 10 behandelingen vooraf een akkoordverklaring aan.

Heb je meer behandelingen nodig? Vraag dan opnieuw een akkoordverklaring aan. Neem contact op met het Het genderteam is een team van medische specialisten. Het team doet een diagnostisch onderzoek en begeleidt je bij het transitieproces.
 voor meer informatie over het ontharen van je gezicht.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een erkende dermatoloog, huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Een schoonheidsspecialist moet ingeschreven staan bij het SKIN register met de specialisatie “elektrisch ontharen” en/of “ontharingstechnieken”.
Het kan zijn dat er gedurende het jaar nieuwe erkende registers worden toegevoegd. Je vindt deze dan op onze website.

Laserontharing bij een schoonheidsspecialist krijg je alleen vergoed als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.

Hoe snel kan je terecht bij de huidtherapeut? 

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor huidtherapie. Je kunt binnen maximaal 5 werkdagen terecht bij een huidtherapeut.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven