Vergoeding steunzolen en overige voethulpmiddelen

Steunzolen en overige voethulpmiddelen kan je vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt een vergoeding voor steunzolen en overige voethulpmiddelen, zoals (orthopedische) zooltjes, tape, drukverband, teenprothesen, nagelprothesen en nagelbeugels.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Je kunt uit je aanvullende verzekering ook een vergoeding krijgen voor de behandeling bij een podotherapeut of podoloog.

Wanneer krijg je een vergoeding?

Steunzolen

Je krijgt een vergoeding als een orthopedisch schoenmaker of instrumentmaker de steunzolen levert. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig.

Overige voethulpmiddelen

Je krijgt een vergoeding als je podotherapeut of podoloog de hulpmiddelen levert die nodig zijn bij de behandeling. Word je behandeld door een pedicure voor reumatische artritis? Dan kan je de hulpmiddelen van de pedicure ook vergoed krijgen.

Waar kan je terecht?

Steunzolen

Je kunt terecht bij een orthopedisch schoenmaker of orthopedisch instrumentmaker. Vind een leverancier bij je in de buurt.

Overige voethulpmiddelen

Je kunt terecht bij een erkende podotherapeut, podoloog of pedicure:

Je krijgt geen vergoeding als je zorgverlener niet erkend is.

Extra’s naast je vergoeding

Bij je zorgverzekering krijg je een heleboel extra’s. Van handige apps en hoge kortingen tot persoonlijke hulp.

Ontdek alle extra's
Iemand in de zon op een bankje

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven