Vergoeding steunzolen en overige voethulpmiddelen

Steunzolen en overige voethulpmiddelen kan je vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt een vergoeding voor steunzolen en overige voethulpmiddelen, zoals (orthopedische) zooltjes, tape, drukverband, teenprothesen, nagelprothesen en nagelbeugels.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Je kunt uit je aanvullende verzekering ook een vergoeding krijgen voor de behandeling bij een podotherapeut of podoloog.

Wanneer krijg je een vergoeding?

Steunzolen

Je krijgt een vergoeding als een orthopedisch schoenmaker of instrumentmaker de steunzolen levert.

Overige voethulpmiddelen

Je krijgt een vergoeding als je podotherapeut of podoloog de hulpmiddelen levert die nodig zijn bij de behandeling. Word je behandeld door een pedicure voor reumatische artritis? Dan kan je de hulpmiddelen van de pedicure ook vergoed krijgen.

Waar kan je terecht?

Steunzolen

Je kunt terecht bij een orthopedisch schoenmaker of orthopedisch instrumentmaker. Vind een leverancier bij je in de buurt.

Overige voethulpmiddelen

Je kunt terecht bij een erkende podotherapeut, podoloog of pedicure:

Je krijgt geen vergoeding als je zorgverlener niet erkend is.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven