Vergoeding apotheek

De apotheker stelt je medicijnen samen, en geeft uitleg bij nieuwe geneesmiddelen. Voor deze service betaal je kosten: terhandstellingskosten, kosten voor het begeleidingsgesprek en soms extra kosten. Bekijk direct wat je vergoed krijgt.

Kosten die je bij de apotheek betaalt

Als je je medicijnen ophaalt of ontvangt, betaal je voor de service van de apotheek. Deze servicekosten kan je niet weigeren. Ze worden toegevoegd aan de totaalprijs van je medicijnen. Ontvang je een vergoeding voor je medicijnen? Dan worden de medicijnen én apotheekkosten vergoed uit je basisverzekering.

Er zijn 3 verschillende soorten kosten voor de apotheek:

Eigen risico

In onderstaande gevallen betaal je eigen risico:

  • Als je medicijn niet op de lijst voorkeursgeneesmiddelen staat
  • Voor de dienstverlening van de apotheek (terhandstellingskosten)
  • Bij vergoeding voor je medicijnen vanuit de basisverzekering
  • Kosten voor het begeleidingsgespek bij nieuwe geneesmiddelen
  • Als je 18 jaar of ouder bent

Tips voor je apotheekbezoek

Je apotheker stelt je medicijnen samen en geeft advies. Maar de apotheek doet nog zo veel meer. Het is bijvoorbeeld slim om je apotheek te laten weten als je medicijngebruik of gezondheid verandert. Zo kunnen zij snel checken of een nieuw medicijn bij je past. Benieuwd naar meer handige tips?

Gebruik het spiekbriefje tijdens je bezoek aan de apotheek

Vind je apotheek

Een apotheek met contract heeft veel voordelen. Met deze apothekers hebben we namelijk afspraken gemaakt over de prijs en kwaliteit. Op zoek naar een gecontracteerde apotheek?

Gebruik de Zorgvinder
Apotheker houdt medicijn vast

Alles over het voorkeursbeleid

Heb je een ander medicijn ontvangen dan je gewend bent? Geen zorgen. Het is waarschijnlijk het voorkeursgeneesmiddel. Dit is het medicijn dat je nodig hebt, alleen in een andere verpakking.

Zo werkt het voorkeursbeleid.

Veelgestelde vragen over de apotheek

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven