Vergoeding looptherapie bij etalagebenen

Wat krijg je vergoed voor looptherapie (gesuperviseerde looptherapie, GLT) bij etalagebenen stadium 2 (claudicatio intermittens)? Bekijk je maximale vergoeding.

Wat krijg je vergoed?

Maximaal 37 behandelingen: basisverzekering

Voor looptherapie bij etalagebenen stadium 2 krijg je eenmalig maximaal 37 behandelingen gedurende 12 maanden uit de basisverzekering. Je fysio- of oefentherapeut bepaalt samen met jij en je verwijzer hoeveel behandelingen nodig zijn.

Bij etalagebenen in stadium 1, 3 en 4 kan je een vergoeding krijgen uit je aanvullende verzekering.

Wat betaal je zelf naast de vergoeding uit de basisverzekering?

 • Je betaalt wel Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
 • Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 • Ga je naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut? Dan betaal je een deel per behandeling zelf afhankelijk van je basisverzekering

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener met een contract voor je behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Vanaf de 38e behandeling: aanvullende verzekering

Heb je één van onderstaande aanvullende verzekeringen? Dan krijg je na de eerste 37 behandelingen ook nog een vergoeding uit de aanvullende verzekering als je het maximum aantal behandelingen per jaar uit je aanvullende verzekering nog niet hebt bereikt. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met je fysio- of oefentherapeut en eventueel je verwijzer bepaal je samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor je aandoening.

Je vergoeding uit de aanvullende verzekering:

 • Tot 18 jaar: Geen vergoeding

  Vanaf 18 jaar: € 250 per jaar
 • Tot 18 jaar: € 250 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling

  Vanaf 18 jaar: € 250 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling én 3 behandelingen extra met een indicatie die staat op de lijst die is vastgesteld door de overheid
 • Tot 18 jaar: € 550 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling

  Vanaf 18 jaar: € 550 per jaar en 100% van een screening voorafgaand aan de behandeling én 3 behandelingen extra met een indicatie die staat op de lijst die is vastgesteld door de overheid

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Wat betaal je zelf naast de vergoeding uit de aanvullende verzekering?

 • Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekering
 • Je betaalt geen eigen bijdrage

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een zorgverlener met een contract voor fysio- of oefentherapie bij etalagebenen? Vind een zorgverlener bij je in de buurt.

Bij een gecontracteerde fysio- of oefentherapeut vergoeden we 100% van de behandeling. Met deze therapeuten hebben we namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Wij contracteren voor deze behandeling alleen zorgverleners die zijn aangesloten bij het landelijke netwerk Chronisch ZorgNet. Zij zijn speciaal opgeleid voor de behandeling van etalagebenen. 

Wanneer je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat, vraag dan vooraf een akkoordverklaring bij ons aan.

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt altijd een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist. De verwijzing voor fysiotherapie is 1 jaar geldig. Heb je hierna nog meer behandelingen nodig? Dan heb je een nieuwe verwijzing nodig. De verwijzing voor oefentherapie is onbeperkt geldig. Je behandeling moet binnen 3 maanden na afgifte van de verwijzing starten, anders is de verwijzing niet meer geldig.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven