Vergoeding voor aanpassingen aan confectieschoenen

Soms kan een aanpassing aan schoenen je voetprobleem oplossen. Kijk wat je vergoed krijgt voor aanpassingen aan confectieschoenen.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt de aanpassing vergoed uit je basisverzekering. Vraag altijd een verwijzing van je huisarts. De huisarts schat in wat de voetzorg inhoudt en kijkt of je complexe voetzorg nodig hebt via een specialist of dat hij je rechtstreeks kan verwijzen naar een orthopedisch schoenmaker.

Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Wat betaal je zelf?

Iedereen schaft regelmatig schoenen aan. Daarom betalen ook verzekerden die aanpassingen aan confectieschoenen nodig hebben de schoenen zelf. Alleen de aanpassingen komen voor vergoeding in aanmerking.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2024 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een leverancier met een contract voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen. Vind een leverancier bij je in de buurt.

Je leverancier vraagt vooraf een akkoordverklaring bij ons aan en stuurt mee:

  • Een medische diagnose
  • Een offerte van de leverancier

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven