Vergoedingen aangepaste lingerie of zwemkleding

Wat krijg je vergoed voor aangepaste lingerie of aangepaste zwemkleding? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Onderging je een borstamputatie en wil je een aangepaste bh of aangepaste zwemkleding? Dan krijg je hiervoor een eenmalige vergoeding uit verschillende aanvullende verzekeringen. De lingerie of zwemkleding moet binnen 36 maanden na de borstamputatie worden aangeschaft.

Indien je zorgverlener aangeeft dat het dragen van een compressie bh na de operatie noodzakelijk is, dan krijg je deze vergoed. Het kan echter ook zijn dat je zorgverlener aangeeft dat het dragen van de compressie bh niet noodzakelijk is, in dat geval vergoeden wij de kosten niet. Als je wel voor vergoeding in aanmerking komt, dan krijg je 1 compressie bh vergoed. Wil je na de operatie extra compressie bh’s bestellen voor je draagcomfort tijdens het genezingsproces, dan betaal je deze zelf.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Waar kan je terecht?

  • Je kunt terecht bij elke leverancier van aangepaste lingerie.
  • Uit de nota moet altijd duidelijk blijken dat het om aangepaste lingerie of zwemkleding na borstamputatie gaat.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven