Vergoeding griepprik

Ben je 60 jaar of ouder of val je in een risicogroep? Dan krijg je 1x per jaar een gratis griepprik. In andere gevallen krijg je misschien een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Wat krijg je vergoed?

Als je valt binnen de risicogroep, krijg je de griepprik gratis van de overheid. Hiervoor krijg je vanzelf een uitnodiging.

Wil je op eigen verzoek een griepprik? Je krijgt dit 1x per jaar vergoed uit de aanvullende verzekeringen Basis PZP en Plus PZP.

Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
en geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
voor de griepprik.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Waar kan je terecht?

Je kunt voor een griepprik terecht bij je huisarts. Op zoek naar een huisarts met een contract? Vind een huisarts bij je in de buurt.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven