Vergoeding griepprik

Ben je 60 jaar of ouder of val je in een risicogroep? Dan krijg je 1x per jaar een gratis griepprik. In andere gevallen krijg je misschien een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Wat krijg je vergoed?

Als je valt binnen de risicogroep, krijg je de griepprik gratis van de overheid. Hiervoor krijg je vanzelf een uitnodiging.

Wil je op eigen verzoek een griepprik? Je krijgt dit 1x per jaar vergoed uit de aanvullende verzekeringen Basis PZP en Plus PZP.

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
en geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
voor de griepprik.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Waar kan je terecht?

Je kunt voor een griepprik terecht bij je huisarts. Op zoek naar een huisarts met een contract? Vind een huisarts bij je in de buurt.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven