Vergoeding verbandmiddelen

Wat krijg je vergoed voor verbandmiddelen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Verbandmiddelen krijg je vergoed uit je basisverzekering. Maar alleen als je deze voor langere tijd moet gebruiken, omdat je een complexe wond of een chronisch huiddefect hebt. Gebruik je de verbandmiddelen tijdelijk? Dan worden deze dus niet vergoed.

Ga naar een gecontracteerde leverancier

Voor de levering van verbandmiddelen zijn er een aantal leveranciers gecontracteerd. Je krijgt de vergoeding alleen als je naar een leverancier gaat waarmee we afspraken hebben gemaakt over kwaliteit en prijzen.

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2024 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Je behandelend arts, verpleegkundig specialist of de physician assistant geef je een verwijzing of ZN formulier. Voor compressiemateriaal is altijd een ZN formulier nodig. Neem contact op met één van de leveranciers met contract en lever de verwijzing in. De leverancier bespreekt dan met je wat je nodig hebt en levert de verbandmiddelen bij je thuis.

Op zoek naar een leverancier met contract voor verbandmiddelen? Vind een leverancier bij je in de buurt.

Ga je naar een leverancier zonder contract? Vraag dan vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aan. Stuur hierbij de medische diagnose van je arts en de offerte van de leverancier mee.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven