Vergoeding zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden

Wat krijg je vergoed voor zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Met zelfmeetapparatuur kan je de stollingstijden van je bloed bepalen. Het gaat om apparatuur met bijbehorende teststrips, een vingerpriksysteem met lancetten en vloeistof. Je komt voor vergoeding in aanmerking als je langetermijnpatiënt bent of door je werkzaamheden niet in staat bent voor controle naar de trombosedienst te gaan. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende aandoeningen:

  • Cardiomyopathie
  • Kunsthartkleppen
  • Hartritmestoornissen
  • Longembolie bij recidiverende patiënten
  • Trombosebeen bij recidiverende patiënten

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener met een contract voor je behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2024 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden wordt geleverd door je trombosedienst. Op zoek naar een trombosedienst met een contract voor zelfmeetapparatuur? Vind een trombosedienst bij je in de buurt.

Je leent dit hulpmiddel. Als het apparaat niet meer goed werkt, kan je deze vervangen. Je kunt daarvoor direct contact opnemen met je trombosedienst.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven