Ik heb kanker

Een diagnose kanker kan een hoop emoties en onzekerheden met zich meebrengen. Wat zijn je opties? En welke behandeling past het beste bij jouw situatie? Deze vragen kunnen lastig zijn. Daarom zijn we er voor je, vanaf het eerste gesprek met je arts tot ondersteuning bij je herstel.

1. Gesprek met je arts

Je dokter bespreekt met je de best passende behandeling en het vervolg-proces. Het kan fijn zijn om iemand mee te brengen naar dit gesprek. Want samen hoor je meer dan alleen. Bereid het gesprek goed voor, bijvoorbeeld met onze spiekbriefjes. Zo voorkom je dat je belangrijke vragen vergeet te stellen. 

Second opinion

Twijfel je over je diagnose of geadviseerde behandeling? Krijg advies over de mogelijkheden voor een second opinion van een andere specialist.

2. Kies samen de behandeling die bij jij past

Er zijn veel verschillende vormen kanker. En daarom is vaak elke behandeling anders. Het is dus extra belangrijk dat deze goed bij je past. Wat is er mogelijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Onze keuzehulp zet alles voor je op een rij. Zo kan je samen met je arts de best passende behandeling kiezen.

Er zijn 4 keuzehulpen voor veelvoorkomende soorten kanker:

Fitter met Oncopol

Een revalidatieprogramma speciaal gemaakt voor alle medewerkers van de politie. Je hoeft niet verzekerd te zijn bij PZP om met Oncopol te beginnen. Een programma om fitter je behandeltraject te starten. 

Ontdek het hier
Vrouw en man aan het spinnen

3. Waar kan je terecht?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we de kwaliteit, wachttijden en ervaringen van andere patiënten voor je in kaart gebracht. Je kunt hier zoeken op jouw diagnose kanker, bijvoorbeeld borstkanker.

Vind de beste zorg

Wachtlijstbemiddeling

Tijdens je behandeling wil je niet langer wachten dan nodig. Het is dan ook fijn als je lange wachtlijsten zo veel mogelijk kunt voorkomen. Het PZP Zorgteam kijkt graag of je ergens anders sneller terechtkunt.

Hulp bij wachtlijstbemiddeling

4. Meer vergoedingen voor je zorg

Je krijgt naast je behandeling ook andere zorg vergoed. Denk aan hulpmiddelen of persoonlijke advies via Care for Cancer. Alles om zo veel mogelijk stress bij je weg te nemen.

Zorg nodig?

Het PZP Zorgteam helpt je graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor jezelf of iemand voor wie je zorgt.

Naar boven