Hulp bij kanker

Waar vind je de beste zorg voor je situatie? Heb je twijfels over je diagnose of behandelvoorstel? En hoe moet het thuis wanneer je zelf of je naaste uit het ziekenhuis komt? PZP helpt je verder.

Persoonlijk oncologie advies van PZP

Je hoeft niet telkens opnieuw je verhaal te vertellen aan verschillende mensen of afdelingen. De zorgadviseur die je helpt, blijft je aanspreekpunt.

Persoonlijk zorgadvies van het zorgteam

E-mail je vraag naar een medisch deskundige

Heb je medische vragen over kanker? Of wil je advies over hoe je omgaat met je ziekte? E-mail je vraag naar een onafhankelijke medisch deskundige. Je krijgt binnen twee werkdagen vertrouwelijk antwoord.

Zo werkt het

Persoonlijk advies bij kanker

Wachtlijstbemiddeling

Als tijd kostbaar is, wil je zo snel mogelijk geholpen worden. PZP denkt met je mee en bemiddelt waar het mogelijk is. Zodat je sneller aan de beurt bent voor een behandeling.

Second opinion

Twijfel je over de diagnose of voorgestelde behandeling? Krijg advies over de mogelijkheden voor een second opinion van een Nederlandse of internationale topspecialist.

Borstkankerboek

borstkankerboek

Dit boek gaat onder andere in op het verloop van de ziekte en mogelijke behandelingen.

PZP-verzekerden met de diagnose borstkanker vragen gratis het borstkankerboek aan. Bel hiervoor het PZP Zorgteam.

Beste borstkankerzorg vergelijken

PZP heeft de kwaliteit van borstkankerzorg in kaart gebracht, zodat je de beste zorg voor je situatie kunt vinden. Het gaat om de medische kwaliteit, wachttijden en de ervaringen van patiënten.

Vergelijk borstkankerzorg in de Zorgvinder

Huishoudelijke hulp

Behandeltrajecten zijn vaak intensief. We kunnen ons voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij dagelijkse dingen, bijvoorbeeld in het huishouden. Huishoudelijke hulp valt onder de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De Wmo wordt uitgevoerd door de gemeenten. Je kunt voor uitvoering van de Wmo terecht bij het Wmo-loket van je gemeente.

Vergoedingen bij kanker

Met welke soorten zorg kan je te maken krijgen en wat zijn de vergoedingen daarbij? Bekijk de vergoedingen.

 • Beweegprogramma

  Dit programma wordt gegeven door een fysiotherapeut en richt zich voornamelijk op herstel, het voorkomen van verdere klachten of bevordering van de gezondheid bij chronische ziekte.

  Vergoeding voor beweegprogramma's
 • Care for Cancer

  De oncologieverpleegkundigen van Care for Cancer komen bij je thuis, beantwoorden vragen over de diagnose en behandeling en geven voorlichting over aanvullende zorgmogelijkheden zoals inloophuizen of patiƫntenorganisaties. Care for Cancer sluit aan op de zorg van het ziekenhuis.

  Vergoeding voor Care for Cancer
 • Erfelijkheidsonderzoek

  Erfelijke aanleg kan de oorzaak zijn van kanker. Bij een erfelijkheidsonderzoek wordt dit onderzocht.

  Vergoeding voor erfelijkheidsonderzoek
 • Reiskosten voor ouders

  Als bij je kind de diagnose kanker is gesteld en moet worden opgenomen in een ziekenhuis of in een ZBC buiten je woonplaats, kan je (een gedeelte van) je reiskosten vergoed krijgen.

  Vergoeding reiskosten voor ouders
 • Verpleging en verzorging

  De verpleging en bijbehorende persoonlijke verzorging die je thuis ontvangt, wordt vergoed door je zorgverzekering. Bijvoorbeeld hulp bij het opstaan of wondverzorging.

  Vergoeding voor verpleging en verzorging
 • Hospice

  In een hospice worden mensen verzorgd die in een vergevorderd stadium van hun ziekte zijn. Vaak heeft een hospice een huiselijke sfeer, zodat de kwaliteit van leven zo goed mogelijk is.

  Vergoeding voor hospice
 • Inloophuizen

  Ben je (ex-)kankerpatiƫnt? Dan krijg je een vergoeding voor verblijf in een inloophuis.

  Vergoeding voor inloophuizen
 • Logeerkosten

  Je kunt overnachten in een logeerhuis (zoals een Ronald McDonald huis of overblijfhuis bij een ziekenhuis) als je partner of kind met kanker is opgenomen in een ziekenhuis.

  Vergoeding voor logeerkosten
 • Haarwerken, pruiken en andere hoofdbedekking

  Haarverlies kan een gevolg zijn van (de behandeling van) kanker.

  Vergoeding voor pruiken
 • Second opinion

  Een second opinion, de mening van een andere arts, kan veel van je twijfels wegnemen. Wil je vragen over je ziekte en de behandelmogelijkheden voorleggen aan een andere specialist?

  Vergoeding voor second opinion

Vergoeding mammografie

 • Als de mammografie onderdeel is van het bevolkingsonderzoek voor vrouwen van 50 – 75 jaar, dan wordt deze mammografie betaald door de overheid. Dit loopt niet via de zorgverzekering.
 • Krijg je een mammografie op verwijzing van de (huis)arts? Dan vergoeden wij deze vanuit de basisverzekering. Dit wordt ook verrekend met het openstaand eigen risico.
 • Als je op eigen initiatief een mammografie aanvraagt, is er geen vergoeding mogelijk. Niet vanuit de basisverzekering maar ook niet vanuit de aanvullende verzekeringen.

Zorg in de laatste levensfase

Voor mensen die in hun laatste levensfase terecht zijn gekomen, biedt PZP advies en ondersteuning. Naast het verdriet en de zorgen, krijg je immers ook te maken met allerlei regelingen en mogelijke onkosten. PZP kan je hierbij ontlasten.

Meer over zorg in de laatste levensfase