Hulp bij kanker

Als je hoort dat je kanker hebt, staat je leven op z’n kop. Gelukkig sta je er niet alleen voor. PZP is er voor iedereen die de diagnose heeft gekregen, behandeld wordt of niet meer beter wordt.

Wat is kanker?

Kanker is een snelle en ongecontroleerde deling van abnormale lichaamscellen. De kankercellen stoppen niet met groeien en delen. Ze groeien in omliggende weefsels, en zaaien soms uit naar andere lichaamsdelen. Er zijn meer dan 100 verschillende kankersoorten, en elke soort wordt anders behandeld.

Bij 5% van alle mensen met kanker is erfelijke aanleg de belangrijkste oorzaak. Door een verandering in het DNA is er een groter risico op bepaalde soorten kanker.

(Bron: kanker.nl en kwf.nl)

Persoonlijk oncologie advies van PZP

Onze zorgadviseurs helpen je bij het vinden en regelen van de beste zorg. Je hoeft niet telkens opnieuw je verhaal te vertellen aan verschillende mensen of afdelingen. Een prettig idee.


Of bel (013) 593 83 10 ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur

Dame geeft persoonlijk oncologie advies via telefoon

Kies de behandeling die bij jij past

Na de diagnose komt er veel op je af. Welke behandelingen zijn er mogelijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Met een keuzehulp zet je alle opties op een rij. Zo kan je samen met je arts de behandeling kiezen die bij jij past. Er zijn 5 keuzehulpen voor veelvoorkomende soorten kanker:

Gratis borstkankerboek of prostaatkankerlogboek

In het borstkankerboek lees je meer over het verloop van de ziekte en mogelijke behandelingen.

In het prostaatkankerlogboek staat de belangrijkste informatie, zodat je de juiste keuzes kunt maken. In het boek kan je ook je uitslagen opschrijven.

Bestel het boek via het zorgteam (013) 593 83 10

Borstkankerboek en prostaatkankerboek

Ik word behandeld voor kanker

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Meestal wordt er gekozen voor een combinatie van behandelingen. De meest gebruikte behandelingen zijn:

 • Een operatie
 • Bestraling
 • Chemotherapie
 • Immunotherapie
 • Doelgerichte therapie
 • Hormonale therapie

(Bron: kwf.nl)

Waar klop ik aan voor hulp?

Een behandeling voor kanker is vaak intensief. We kunnen ons voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Denk aan huishoudelijke hulp, verpleging aan huis of vervoer. Maar hoe regel je dit? De hulpwijzer helpt je op weg.

Start de HulpWijzer
CZ HulpWijzer op tablet

Vergoedingen voor zorg

Naast je behandeling krijg je ook andere zorg vergoed. Denk aan praktische hulpmiddelen of begeleiding zodat je minder stress ervaart.

 • ADL-hulpmiddelen

  Hulpmiddelen die dagelijkse activiteiten makkelijker maken, zoals een bedverhoger of zitkussen

 • Care for Cancer

  Advies en begeleiding thuis van oncologieverpleegkundigen

 • Logeerkosten

  Het verblijf in een logeerhuis als je in korte tijd meerdere behandelingen nodig hebt

 • Pruik of haarwerk

  Bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid als gevolg van je behandeling

Zorg in de laatste levensfase

Naast je verdriet en zorgen krijg je ook te maken met mogelijke regelingen en onkosten. PZP helpt je met advies en ondersteuning.

Zorg nodig?

Het PZP Zorgteam helpt je graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor jezelf of iemand voor wie je zorgt.

Naar boven