Hulp bij kanker

Wil je weten waar je de beste zorg kunt vinden voor je situatie? Heb je twijfels over je diagnose of behandelvoorstel? Maak je je zorgen over hoe het thuis moet, als jij of je naaste uit het ziekenhuis komt? Of heb je behoefte aan mentale ondersteuning? Het PZP Zorgteam helpt je verder.

Persoonlijk advies

Wachtlijstbemiddeling

Als tijd kostbaar is, wil je zo snel mogelijk geholpen worden. PZP denkt met je mee en bemiddelt waar het mogelijk is. Zodat je sneller aan de beurt bent voor een behandeling.

Second opinion

Twijfel je over de diagnose of voorgestelde behandeling? Krijg advies over de mogelijkheden voor een second opinion van een Nederlandse of internationale topspecialist.

Borstkankerboek

borstkankerboek

Dit boek gaat onder andere in op het verloop van de ziekte en mogelijke behandelingen.

PZP-verzekerden met de diagnose borstkanker vragen gratis het borstkankerboek aan. Bel hiervoor het zorgteam.

Beste kankerzorg vergelijken

PZP heeft de kwaliteit van kankerzorg in kaart gebracht, zodat je de beste zorg voor je situatie kunt vinden. Het gaat om de medische kwaliteit, wachttijden en de ervaringen van patiënten. Klik op onderstaande link en zoek op het type kanker, bijvoorbeeld borstkanker, naar de beste zorg.

Vergelijk je type kankerzorg in de Zorgvinder

Huishoudelijke hulp

Behandeltrajecten zijn vaak intensief. We kunnen ons voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij dagelijkse dingen, bijvoorbeeld in het huishouden. Huishoudelijke hulp valt onder de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De Wmo wordt uitgevoerd door de gemeenten. Je kunt voor uitvoering van de Wmo terecht bij het Wmo-loket van je gemeente.

Vergoeding mammografie

  • Als de mammografie onderdeel is van het bevolkingsonderzoek voor vrouwen van 50 – 75 jaar, dan wordt deze mammografie betaald door de overheid. Dit loopt niet via de zorgverzekering.
  • Krijg je een mammografie op verwijzing van de (huis)arts? Dan vergoeden wij deze vanuit de basisverzekering. Dit wordt ook verrekend met het openstaand eigen risico.
  • Als je op eigen initiatief een mammografie aanvraagt, is er geen vergoeding mogelijk. Niet vanuit de basisverzekering maar ook niet vanuit de aanvullende verzekeringen.

Zorg in de laatste levensfase

Voor mensen die in hun laatste levensfase terecht zijn gekomen, biedt PZP advies en ondersteuning. Naast het verdriet en de zorgen, krijg je immers ook te maken met allerlei regelingen en mogelijke onkosten. PZP kan je hierbij ontlasten.

Meer over zorg in de laatste levensfase

Persoonlijk oncologie advies van PZP

Je hoeft niet telkens opnieuw je verhaal te vertellen aan verschillende mensen of afdelingen. De zorgadviseur die je helpt, blijft je aanspreekpunt.

Naar boven