Wachtlijstbemiddeling

Zie je er tegenop om lang te wachten op een behandeling? Misschien kan je ergens anders sneller terecht. Onze zorgadviseurs zoeken het gratis voor je uit.

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Je wilt natuurlijk niet te lang wachten op je behandeling. Daarom spreken we maximale wachttijden af met zorgverleners. Moet je toch langer wachten? Wij helpen met wachtlijstbemiddeling. Onze zorgadviseurs kijken dan of je ergens anders sneller aan de beurt bent.

Wanneer is wachtlijstbemiddeling mogelijk?

De mogelijkheden voor wachtlijstbemiddeling zijn afhankelijk van de zorg die je nodig hebt en waar je staat in het zorgtraject. We kunnen je het beste helpen als je op tijd aangeeft dat je te lang moet wachten. En als de wachttijd van je ziekenhuis langer is dan de afgesproken wachttijd.

Vraag vóór je eerste bezoek al de wachttijden na bij je zorgverlener. Duurt het te lang? In de meeste gevallen kunnen wij bemiddelen voor:

 • Ziekenhuis of Zelfstandige Behandelcentra (ZBC):
  Dagbehandelingen, behandelingen zonder opname (poliklinisch), onderzoeken, opnames en operaties.
 • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ):
  GGZ-behandelingen bij instellingen of vrijgevestigde zorgverleners, zonder (crisis-)opname.
 • Wijkverpleging:
  Het vinden van een wijkverpleegkundige voor het stellen van een (her)indicatie voor een PGB of het vinden van geschikte zorgverlening door wijkverpleging.

Zoek je liever zelf een ziekenhuis, ZBC, GGZ-instelling of zorgverlener wijkverpleging? Vind gecontracteerde zorgverleners in onze Zorgvinder.

Zó vraag je wachtlijstbemiddeling aan

 1. Wij zoeken uit of wachtlijstbemiddeling mogelijk is.

 2. Samen bekijken we je wensen, zoals ziekenhuizen van je voorkeur en maximale reistijd.

 3. We bespreken samen de mogelijkheden.

Wat kost het?

Wachtlijstbemiddeling is gratis voor PZP klanten.

PZP Zorgteam

Je kunt bij het PZP Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met je persoonlijke situatie te maken hebben.