Zorg in de laatste levensfase

Er komt veel op je af als je hebt gehoord dat je niet meer zult genezen. We helpen je graag met het vinden van goede zorg en het maken van lastige keuzes.

Jij kiest je zorg

Welke zorg je krijgt, hangt af van je wensen en situatie. Of het nu gaat om lichamelijke pijnverlichting of hulp op psychologisch, sociaal of spiritueel vlak. Of je thuis wilt blijven wonen, of liever zorg in een hospice of zorginstelling krijgt. En of je een indicatie hebt voor zorg met verblijf in een instelling.

Elke arts of verplegende kan palliatieve zorg verlenen. Als je wilt, kan je je zorg dus gewoon krijgen van je vertrouwde zorgverleners.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt een vergoeding voor palliatief terminale zorg uit je basisverzekering. Soms betaal je een eigen bijdrage. Dat hangt af van de zorg die je krijgt.

Bekijk de vergoeding voor palliatief terminale zorg

Second opinion, alternatieve zorg en experimentele behandelingen

  • Second opinion: Twijfel je over je behandeling? Of geeft je arts aan dat hij niks meer voor je kan doen en wil je de mening van een andere arts? Vraag een second opinion aan.
  • Alternatieve geneeswijzen: Ook alternatieve geneeswijzen kunnen onderdeel zijn van je zorg. Met een aanvullende verzekering krijg je hiervoor vaak een vergoeding.
  • Experimentele behandelingen: Stelt je arts een experimentele behandeling voor? Dit vergoeden wij meestal niet. Wel kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden. Bel het PZP Zorgteam: (013) 593 83 10

Tip: maak een wilsverklaring

Wil je gereanimeerd worden als er iets met je gebeurt? Wil je euthanasie als je lijden te groot wordt? In een wilsverklaring zet je het allemaal op papier. Bekijk op Rijksoverheid.nl hoe je een wilsverklaring opstelt.

Zorg nodig?

Het PZP Zorgteam helpt je graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor jezelf of iemand voor wie je zorgt.

Naar boven