3 tips om je premie te verlagen

Je wilt de beste zorg voor de beste prijs. Hier vind je een paar slimme manieren om een uitstekende zorgverzekering af te sluiten en toch je premie flink te verlagen.

1. Kies bewust voor een betaalbaar pakket

De vergoedingen in de basisverzekering zijn voor elke Nederlander gelijk. Toch zijn de premies vaak anders. Dat komt omdat basisverzekeringen verschillen in voorwaarden.

PZP heeft bijvoorbeeld de Zorgbewustpolis. Dit is een uitstekende basisverzekering voor de kosten van huisarts, ziekenhuis en apotheek. Met deze basisverzekering bespaar je op je premie. Let wel op dat je vaak minder vergoed krijgt wanneer je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. En ga je naar een zorgverlener met contract? Dan heeft dat meer voordelen. Bijvoorbeeld dat je de rekening niet hoeft voor te schieten.

2. Verlaag je premie met een hoger eigen risico

De overheid heeft voor 2024 een verplicht eigen risico vastgesteld van € 385 per jaar. Dit is het bedrag dat je zelf bijdraagt als je gebruik hebt gemaakt van vergoedingen in de basisverzekering.

Je kunt ervoor kiezen bovenop het verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico te nemen. Dan verlaag je je premie. Want hoe meer eigen risico je neemt, hoe lager de premie wordt. Dit is alleen aan te raden als je niet verwacht het komende jaar veel zorgkosten te gaan maken.

3. Betaal in minder termijnen

Meestal betaal je je zorgverzekering per maand. Maar je kunt ook in minder termijnen betalen, zoals per kwartaal of per halfjaar. Als je aan het begin van je verzekering meteen voor een jaar vooruit betaalt, krijg je de meeste korting. Dat scheelt toch weer op je premie.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven