Mantelzorg

Zorg je ook voor iemand? Krijg praktische tips om je zorgtaken te verlichten en ontdek wat PZP voor je kan doen.

Het PZP Zorgteam staat voor je klaar

 • Uitleg over regelingen en vergoedingen
 • Advies over hoe je je zorgtaken kunt verlichten en overbelasting voorkomt.
 • Tips bij het combineren van werk en mantelzorg.
Persoonlijk zorgadvies van het zorgteam

Zijn je vragen te ingewikkeld voor aan de telefoon?

En blijkt dat je vragen te ingewikkeld zijn om telefonisch te bespreken? Dan komt er een mantelzorgmakelaar bij je langs. Die helpt je dan verder.

Dit kan het PZP Zorgteam voor je doen

Ondersteunende sites

 • HulpWijzer

  Waar klop jij aan als je naaste hulp nodig heeft zoals verpleging aan huis, hulpmiddelen, woningaanpassing, vervoer of andere hulp? De HulpWijzer wijst je de weg. Geef aan waar je hulp bij kunt gebruiken en beantwoord een paar vragen. Dan krijg je meteen een persoonlijk stappenplan én praktische tips om alles goed te regelen.

  Start de HulpWijzer
 • Mezzo

  Hoe combineren andere mantelzorgers zorg en werk? Leer van lotgenoten en deel ervaringen tijdens een bijeenkomst voor mantelzorgers. Mezzo organiseert regelmatig bijeenkomsten door het hele land.

  Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Vergoedingen voor mantelzorgers

Mantelzorgcursus

Wil je goed voor je naaste zorgen, maar ook meer tijd vrijmaken voor jezelf? Volg een mantelzorgcursus. Daar betalen we graag aan mee. Je krijgt een vergoeding als je of degene voor wie je zorgt een aanvullende verzekering heeft bij PZP.

Vervangende mantelzorg

Heb je of degene voor wie je zorgt een aanvullende verzekering bij PZP? Dan kan je een vergoeding krijgen voor vervangende mantelzorg. 14 dagen per jaar neemt iemand van Stichting Handen in Huis de zorg voor je naaste over.