Akkoordverklaring voor zorg

Voor sommige zorg heb je vooraf toestemming van ons nodig. Alleen dan krijg je een vergoeding. Deze toestemming wordt ook wel akkoordverklaring genoemd.

Voor welke zorg heb je toestemming nodig?

Zoek je een vergoeding van bijvoorbeeld een behandeling of een hulpmiddel? Dan staat bij de uitleg of je toestemming nodig hebt.

Vraag vooraf toestemming aan

Vraag altijd toestemming aan voordat je de zorg krijgt of het hulpmiddel koopt of leent. Je hebt dan vooraf zekerheid over je vergoeding. Dan kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Meestal vraagt je zorgverlener of leverancier de toestemming voor je aan. Je hoeft dan niets te doen.

Toestemming bij niet-gecontracteerde zorgverleners of leveranciers

Vaak heb je vooraf toestemming nodig als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener of leverancier. Afhankelijk van de polis betaal je een deel van de kosten zelf. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Vergoeding voor een hulpmiddel

Het kan zijn dat je je vergoeding voor een hulpmiddel van een niet-gecontracteerde leverancier niet in één keer ontvangt, maar dat je een aantal jaren achter elkaar een gedeeltelijke vergoeding krijgt als je jaarlijks aantoont dat je dit hulpmiddel nog gebruikt. Je leest op de bevestiging van je akkoordverklaring of dit voor je hulpmiddel van toepassing is.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven